onsdag 2 januari 2013

Jag väljer

Jag väljer skor. Jag provar skor på Löplabbet. Jag provar olika modeller och storlekar. Det är svårt att välja. Till slut väljer jag ett par Mizuno Wave Ultima som väger 320 gram. Det är en storlek och en modell jag haft tidigare. De har fungerat bra. Jag hoppas jag valde rätt.

Jag väljer mellan att träna alternativt eller ett lättare pass löpning kompletterat med bålstyrka. Det är svårt att välja. Till slut väljer jag ett lättare pass löpning, 5 km i 4:58-fart, kompletterat med bålstyrka. De valet grundar sig på att jag ska åka på skidsemester, och i samband med det väljer jag att vila helt från löpningen. Jag hoppas jag väljer rätt.

Jag väljer ord. När jag skriver ett inlägg provar jag olika ord och formuleringar. Orden ska passa ihop. Det ska finnas en rythm. Det ska vara intressant. Det ska vara roligt. Det ska vara ett bra slut.

Det är svårt att välja ord. Det är lika svårt som att välja skor. Till slut valde jag de ord och formuleringar ni kan läsa i det här inlägget. Jag hoppas jag valde rätt.

5 kommentarer:

Niklas sa...

Haha, klockrent Lennart! Dessa ständiga val. Och väljer man efter hjärta,rytm och sensibel fot, ja, då brukar det bli rätt;-)

Nu väntar 10x400m på Munktell, men jag väljer att inte pressa för hårt, inte idag.

Ha det gott på skidsemestern!

Lennart sa...

Niklas - 10*400 meter.... nu blir jag sotis! Den där foten, vi får se hur den känns på söndag när det blir nästa träning.

Lycka till med intervallerna :-)!

MagnusN sa...

Angående dina (och andras) fot/hälproblem kan möjligvis nedanstående text hjälpa. Som det står där beror ofta sådana problem på problem i vadmuskulaturen, och det finns en bild på en övning man kan göra längst ner. Den hjälpte mig med mina hälsene- och hälproblem. Annars blir det till att uppsöka en massör/naprapat som verkligen kan gå ner på djupet och massera bort hårdheterna i vaderna, för problemen kan sitta djupt inne i vadmuskulaturen och kommer inte nödvändigtvis försvinna enbart med vila och stretching:

http://www.triggerpointbook.com/plantarf.htm

Petra sa...

Ha det sa bra pa skidsemestern Lennart! (blir det slalom eller langd?) Lange sedan jag stod pa ett par skidor...:-) Roligt att hora att du springer i Mizuno Wave Ultima. Sjalv ar jag inne pa pa mitt tredje par nu. Gillar skon jattemycket!

Hoppas det blir ett bra tillfalle att vila och trana alternativt.

Lennart sa...

Magnus - Vi undersökte precis det du nämner idag och för mig verkar det som att massage är ett måste. Precis som du säger kommer inte det onda att försvinna med enbart vila och stretching. Jag ska titta lite närmare på länken också.

Tack för tipset!

Petra - Det blev slalom. jg gillar farten :-). Angående skorna så är jag troligtvis också inne på mitt tredje (eller fjärde?) par. jag gilla också dem. Skorna har en bra dämpning.