söndag 14 oktober 2012

Ett lopp, två pers

Även fast jag inte sprang sub 39 på Hässelbyloppet blev det två personliga rekord idag. Mitt nya personliga rekord över 5 kilometer är 19:20, vilket är den tiden jag sprang de första 5 kilometrarna på.

Efter att ha sprungit de andra 5 kilometrarna på 19:46 blev min sluttid på Hässelbyloppet 39:06, vilket är mitt nya personliga rekord över 10 kilometer.

Att missa sub 39 med 7 sekunder känns lite sådär, men sub 39 finns i kroppen, jag känner det, för jag sprang inte ett perfekt lopp. Jag tror till exempel att jag sprang lite för hårt i några av backarna mellan 4 och 8 kilometer. Jag fick lite för mycket mjölksyra där, och det fick jag betala för. Hade jag sparat mig lite mer kanske jag hade haft mer kraft kvar på slutet, men sånt kan jag i efterhand inte veta.

Jag tror också att jag gav upp sub 39 när det var ca 500 meter kvar bara för att på upploppet märka att jag fortfarande "nästan" hade chansen att klara sub 39. Hade jag inte "gett upp" när det var ca 500 meter kvar kanske jag hade tagit de sista sekunderna. Jag vet inte, men kanske.....

Hur som helst är jag väldigt nöjd. Okej, jag grämer mig lite, men jag sitter här med två helt nysatta personliga rekord, och det måste jag vara nöjd med.

Jag hade också väldigt roligt. Före och efter loppet umgicks jag en hel del med Mathias och Linus. Utöver det träffade jag också Håkan och Morgan som sprang på fina tider. Det kan ni säkert läsa om på deras bloggar. Jag vill också tacka Ellinor för alla hejarop hon gav vid ca 2 km och 7 km, det värmde.

Kul också när klubbkompisar från Vallentuna Friidrott gör bra ifrån sig. Idag vet jag att Caroline sprang på mycket fina 42:25, och att Mattias sprang på smått otroliga 35:35. Jättekul och Grattis!

Direkt efter målgång träffade jag också Dick som för första gången hade sprungit en mil under 40 minuter med en tid på 39:54. Kul, och ett stort grattis!

24 kommentarer:

Håkan sa...

Ett stort grattis till dina 2! personbästa.
Du var dock riktigt jämn, med en andra halva på bara 26 sekunder långsammare än den 1:a halvan är det riktigt imponerande med tanke på att backarna faktiskt finns på sluthalvan!
Du kommer att ta de där sista 7 sekunderna snart tror jag.

Peter sa...

Grattis Lennart!
Imponerad över hur du fortsätter att leverera. Bra gjort.

Själv har jag planat ut på en platå detta år och fick iofs PB med 45:10.

Mattias sa...

Grattis till dina två nya personbästan! Bara grejen att persa på 5 km i ett 10 km lopp är ju värt ett grattis i sig!

Tack för omnämnandet i ditt inlägg. Jag är mycket nöjd med tiden som ju är personbästa på 2000-talet. Ännu en bit kvar till tiderna jag gjorde på 90-talet... Men det kanske finns en liten möjlighet att man når dit en dag..

Ingmarie sa...

Och grattis till dig!!!! Nästa gång ger du inte upp på målrakan. ;-)

Lennart sa...

Håkan - Tack, och grattis själv till sub 45! Du har rätt, men det är lite svårt att låta bli att tänka på att de sista två kilometrarna är väldigt lätta. Att jag inte kunde springa 7 sek snabbare där..... :-).

Peter - Tack! Jag såg ditt resultat och vad bra att det blev ett PB! Din platå är alltså när du är bättre än vad du någonsin har varit tidigare :-). Nä, jag skojade bara. Jag såg att du förväntade dig en bättre tid. Jag tror att du tar det ganska snart. Nyårsloppet kanske :-).

Mattias - Tack! Nu vet jag inte riktigt vilka tider du gjorde på 90-talet, men med tanke på hur mycket du har förbättrat dig de senaste 18 månaderna skulle jag bli förvånad om du inte fortsätter att förbättra dig och kanske slår dina gamal tider.

Jag är imponerad över hur bra du tillgodogör dig träningen.

Ingmarie - Bra sagt :-). Jag vet hur du tänker och du har helt rätt :-).

Det är bara det att när man är där och är så fruktansvärt trött är det så svårt. Så här i efterhand så tänker jag att "det kan väl inte vara så svårt att springa 7 sekunder snabbare", men om det inte var svårt så hade jag sprungit in de där sju sekunderna direkt :-).

Unknown sa...

Grattis till två kanontider! Du får se det missade sub 39 positivt. Dels slår du PB på milen ännu en gång efter att passerat 40-strecket. Dels har har du kvar ett möjligt mål att slå (kan vara en bra motivation när man ska ge sig ut och träna i 10-15 minus i januari/februari). Du skulle säkert komma under 39 redan inom några veckor efter den här genomköraren. Synd att det inte finns några vettiga lopp kvar i Stockholmstrakten...

RosaMilton sa...

Jag tycker det var en riktigt bra tid... det blir svårare och svårare att förbättra sig och under 39 är inget man får gratis (uppenbarligen ?!!) Jag tycker du ska vara jäkkligt nöjd!

Linus N sa...

Hej Lennart!

Tack för trevligt sällskap idag, det är en himla kul "tradition" vi skapat. ;)
Innan loppet tyckte jag att det var en rätt hög ribba du lagt.. Att gå under 39 min. Men du visade att du är redo för det. Jag slutar inte att imponeras av dig.

Som vi pratade om i eftersnacket så känns som vi hade väldigt lika lopp du och jag, fast ditt var snabbare förstås. Men till skillnad från dig tror jag inte att jag hade kunnat plocka mina 7 sekunder på något sätt.

Lennart sa...

Henrik - Tack! Ja, jag får se det positivt :-).

Jag kommer att försöka ta sub 39 på Nyårsloppet här i vallentuna men att enda målsättningen skulle vara att klara sub 39 känns nu inte så jätteinspirerande.

Jag menar, jag är i princip där så jag höjer nog min målsättning direkt :-). Jag får se vad det blir :-).

RosaMilton - Tack! ja, du har helt rätt. Det blir svårare och svårare :-), och jag tänker som du. Det är en bra tid :-).

Linus - Tack själv! Det var väldigt trevligt och du sprang bra. Sub 40 tar du nästa gång du försöker. Jag tror det :-). Att vi båda bara var 7 sekunder ifrån..... :-).

Jag såg att Hemlingby LK ordnar första deltävlingen i Bore cup och sträckan är 5 och 10 km. Jag tänkte säga till ansvariga i klubben att jag åker med upp och springer. Hoppas på en lätt bana :-).

hokke sa...

Grattis igen, man kan inte vara missnöjd när man persar med mer än en halvminut även om jag själv brukar vara det allt som oftast :)
Kul att träffas IRL idag.

anneliten sa...

Då har du ju sub 39 kvar att spränga. Ungefär som att spara godis :-) Men skämt åsido - jag förstår att det känns surt. Samtidigt så måste du gratulera dig själv till pers! Fokusera på det braiga liksom.

Dick sa...

Tack Lennart!
Sån härlig känsla att komma under Sub40! Ja, du minns kanske själv hur det är. Jag har bara gått runt och myst och känt mig oförskämt nöjd hela dagen :-)

Grattis till ditt eget PB och hoppas du kan uppskatta det ordentligt.
Det kan ju annars vara problemet, har jag själv upplevt, när man sätter ett mål för ett lopp som är lite för högt, så att man sen inte klarar det. Då har man svårt att vara nöjd/uppskatta sin prestation efteråt, fastän man i själva verket gjort ett riktigt bra lopp och kanske till och med slagit PB.

Hursomhelst, det var trevligt att träffas och tack för en inspirerande blogg!

Mvh Dick

Daniel sa...

Vilken fin avslutning på säsongen! Stort grattis!

Tommy sa...

Stort grattis. 39 min på milen är inget man skiter fram en vardag direkt. Djupt imponerad av din tid. Härligt att avsluta året med två st PB, då vet man att det varit värt allt slit.

Thomas Fortell sa...

Stort Grattis. Att hålla och kunna bibehålla den farten är imponerande.

Jenny B sa...

Häftigt med 2 PB på ett lopp - dubbelt grattis!

Kraft sa...

Stort grattis till prestationen Lennart, riktigt imponerande...!
Har själv halkat in på lite "gegga-moja" tävlingar under sensommar/höst i form av tjurrus och multisport. Varit jobbigare muskulärt än för flåset, men kul att bryta lite mönster ibland. Hade lite svårt att formulera nya mål efter min Sub 40 prestation i juni. Nu känner jag åter suget efter vanlig löpning igen och har satt upp samma mål som du på milen, fast på lite längre sikt. Sub 39 på ett nyårslopp tycker jag dock låter riktigt tufft. Om du inte grejar det då, hälsar jag dig hjärtligt välkommen till Karlstad i juni för ett försök på en erkänt snabb och folkfestlig bana... Ha det så bra och återigen ett stort grattis till en fantastiskt fin prestation !

Lennart sa...

Hokke - Tack! Ja, det beror lite på vad målet är :-).

Annelie - Exakt! Det är det braiga som räknas!

Dick - Tack! Kul att du kom fram igår! Jag tänker lite som du beskriver. 38 min var ett tufft mål, och, ja, det är bra som det är :-).

Daniel - Tack!

Tommy - Tack! Ja, jag fick ganska bra betalt ändå :-).

Lennart sa...

Thomas - Tack! Snart springer du själv om mig.... :-).

Jenny - Dubbeltack! Ja, visst var det lite häftigt :-)

Kraft - Tack! De där gegga-moja tävlingarna kommer att göra undervärk för löpningen. Tro mig :-).

Lycka till med din satsning på sub 39, och håll mig uppdaterad!

Jag springer gärna Karlstad stadslopp om det passar. Jag har faktisk tänkt på det förut och att det skulle vara kul att kombinera det med en liten "minisemester". Vi får se hur det blir, det ska klaffa med maran och familjen också :-).

Micke C sa...

Bra jobbat! Du måste ha legat nån sekund efter mig. Eftersom jag följer din blogg uppmärksammade jag ett "heja Lennart" efter vägen och funderade om det var du:-) Kan tillägga att jag själv kom in på 39:01, lite snopet men ändå en putsning av PB (målet var ju sub39 här med).

Mvh Micke C

Lennart sa...

Hej Micke!
Det var nog säkert mig de skrek på. Jag hade några vänner och bekanta längs banan som hejade på mig :-). Vi kan inte ha varit långt ifrån varandra.

Jag förstår precis hur du känner för tiden, men känns det ändå inte rätt bra? Du sprang på en väldigt bra tid och sub 39 tar du nästa gång du försöker.

Även fast inte jag klarade sub 39 tänkte jag höja målsättningen inför nästa år. Ja menar, jag (vi) är ändå där så nästa mål blir säkert 38:30 eller något i den stilen :-).

Jag tycker du gjorde en kanontid och lycka till framöver. Vi ses säkert på något lopp och berätta gärna om du fixar sub 39!

mikael sa...

Undrar om inte min kommentar från tidigare idag kom med?

Micke C sa...

Jo, vi håller nog jämna steg. Visst känns det rätt bra, 2 sekunder hit eller dit. huvudsaken att man utvecklas år rätt håll. 38:30 nästa år får bli mitt mål med! Lycka till själv, jag håller mig uppdaterad ifall du springer om mig:-)

Lennart sa...

Mikael - Jag tror din kommentar hamnade i inlägget nedan :-).

Micke - 38:30 lite inte helet fel som ett första steg. På lite längre sikt kanske sub 38 är möjligt. Vi får se vad det blir :-).