måndag 22 oktober 2012

Hopp och studs

Dagens träningspass innehöll en hel del hopp och studs. Med hopp och studs menar jag olika typer av koordinationsövningar. Det blev koordinationsövningar på uppvärmningen, och det blev koordinationsövningar på backintervallpasset.

Dagens backintervallpass sprang jag tillsammans med Vallentuna Friidrott, och vår tränare hade hittat på ett bra och annorlunda backintervallpass.

Backintervallpasset bestod av följande moment: en koordinationsövning - lätt jogg ca 50 meter - snabb backlöpning, ca 100 meter uppför - lätt jogg ca 40 meter - snabb nedförslöpning, ca 110 meter - gåvila ca 50 meter.

Efter gåvilan började det om med en koordinationsövning - lätt jogg - osv, osv. Innan vi var klara hade jag sprungit 10 stycken backintervaller, och det känner jag mig nöjd med.

Det här var ett bra backintervallpass. Vi sprang uppför, och vi sprang nedför. Vi sprang fort, och vi sprang långsamt. Vi sprang lätt, och vi sprang tekniskt. Det var inte för tungt, och inte för lätt. Det var ett lagom pass så här i höstmörkret.

2 kommentarer:

mikael sa...

Kul att springa med en grupp. Extra bra när det handlar om backintervaller som kanske inte är det första passet man själv tänker på att genomföra ensam.

Idag ska jag börja träna med Mölndal Outdoor. Det blir en återkomst för min del. Ska bli kul att åter börja träna med grupp.
Skulle tippa på att det blir backträning för oss också idag :)

Lennart sa...

Mikael - Jag tror att du kommer att gilla det. backträning är nog inte helt ovanligt vid gruppträning :-). Jag har sätt att Runday, Running Sweden och andra gör det :-).

Lycka till!