lördag 13 oktober 2012

En härlig logik

Det kändes lite vemodigt att springa dagens lätta tävlingsförberedande pass över 4 km i 4:55-fart. Dagens pass var det sista passet inför Hässelbyloppet, och efter Hässelbyloppet är säsongen över. Det känns lite sådär.

Det har varit en jättebra säsong. Jag har haft jättekul och jag har träffat jättemånga, jättetrevliga människor. Jag tänker tillbaka på Runrundan. Jag tänker tillbaka på Sthlm Marathon, Hälsoloppet, Kistaloppet och Sthlm Halvmarathon. Jag tänker tillbaka på alla härliga stunder som löpningen har gett mig, men nu är säsongen snart över. Det är höst, det är kallt, det är mörkt, och det är bara Hässelbyloppet kvar.

Imorgon hoppas jag på att springa Hässelbyloppet under 39 min. Jag måste alltså persa på både 5 km och 10 km för att klara min målsättning. Det kan verka lite svårt, och det är det också, men om det inte var svårt, skulle det inte var kul. Det betyder att det kommer att bli kul imorgon, oavsett hur det går. En härlig logik.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till imorgon och tack för en bra blogg.
48 årig trebarnspappa.

Lennart sa...

Tack, och kul att du gillar bloggen!

Kul att du kommenterade också :-).

Linus N sa...

Hej Lennart! Förra året hade du ju en lång säsong även efter Hässelbyloppet. Då gjorde du ju flera väldigt fina lopp - ända in på nyårsafton. Men jag förstår väl lite vad du menar ändå.

Hoppas vi ses imorrn. Ska försöka komma dit i hyfsad tid så att jag kan värma upp sådär bra som förra året.

7 grader och eventuellt duggregn säger klart.se nu att det blir.

Lennart sa...

Linus - Ja, du har rätt. Jag kommer springa Bore cup och Nyårsloppet i år också så visst finns det tävlingar. Dock känns det ändå lite osm en säsongsavslutning. Resten blir liksom bara "som det blir" :-).

Vi är i Hässelby ganska tidigt i morgon. Vi ses där :-).

Henrik Wittberg sa...

Hej igen Lennart! Vilade från löpet i 2 veckor varav en vecka bestod av cykel varannan dag och det verkar ha gjort bra saker. Helt fri från smärtan nu efter 5 lugna km i onsdags (23.40) och 7300 m på bana (4:22/km), känner ingenting.

Tänker göra med gamla upplägget kort-intervall-distans men istället för 7,5 8x1000 och 15 drar jag ner det lite, verkar det smart? Typ 5-6 intervaller och 12km eller dylikt.

Förresten, lycka till och tack än en gång för all hjälp, hoppas du klarar det :)

Lennart sa...

Henrik - Tack och skönt att smärtan är borta. Jag tror också att det kan vara nyttigt att dra ner lite. Jag tror att ditt upplägg är bra.

Ett bra sätt att träna fart är att springa lopp också. Det ger lite extra krydda och en annan dimension till träningen.

mikael sa...

Grattis till ditt nya pers. över 10 km!
Snöpligt att missa sub39 med 7 sek men jag vet hur det känns :)

Grattis även till pers på 5 km. Inte illa att persa två gånger under samma lopp :)

Lennart sa...

Mikael - Här hamnade din kommentar :-) och tack för de uppmuntrande orden :-).

Nu blir det lite vintträning men sen blir det full satsning igen :-).