måndag 29 oktober 2012

Inte ensammen

Jag kände mig lite ensammen idag när jag skulle springa backintervaller. Två minuter innan samling var jag den enda löparen som hade dykt upp på samlingsplatsen.

Det var bara fyra grader varmt när vi skulle samlas. Fyra grader varmt kanske inte låter så farligt, men det var ihållande regn också. Fyra grader varmt och ihållande regn är inte inspirerande när man ska springa backintervaller. Det var ganska kraftig vind också. Fyra grader varmt, ihållande regn och kraftig vind är verkligen inte inspirerande när man ska springa backintervaller. Jag fryser bara jag tänker på det.

Jag behövde inte känna mig ensammen idag. Jag behövde inte träna backintervaller ensammen idag. I sista stund dök det upp ytterligare fyra tappra löpare från Vallentuna Friidrotts löpargrupp.

Det blev totalt 12 backintervaller i sub 4-fart och en hel del teknikövningar innan jag var klar med dagens pass och kunde springa in i värmen, och där, där inne i värmen, kände jag mig inte heller ensammen, men det hade jag inte heller förväntat mig.

5 kommentarer:

Morgan sa...

Maratonväder. Tänk att det gått fem månader!

Håkan sa...

Låter som vädret var liknande det som var på maran. Inget man direkt längtar till, men man känner sig extra nöjd då man genomfört passet

Lennart sa...

Morgan - Japp, väldigt likt marathonväder... Jag borde så klar tänkt på det, men det gjorde jag inte.... :-). Helt rätt beskrivning av dig :-).

Håkan - Ja, precis så är det. Jag kände mig riktigt nöjd :-).

Johnny sa...

Försöker alltid intala mig att det på något sätt bygger karaktär att springa i tungt väder. Att det förmodligen är många att mina konkurrenter i nästa lopp som fegar ur och är hemma, men att jag iom just det passet kommer ligga steget före nästa år.

Det hjälper föga, men något måste jag ju tänka på? :-)

Lennart sa...

Johnny - Jag är precis lika dan :-). Jag sa precis samma sak till en träningskompis i måndags :-).