lördag 21 januari 2012

Mail från Icebug

Efter mitt inlägg som handlade om ett par skor från Icebug, och hurvida skorna böjde sig rätt eller inte, har jag fått ett mail från Icebug där de ger sin syn på mitt inlägg och lite om deras forskning. Mailet jag fick var skrivet i en vänlig och positiv anda, och jag känner mig mycket smickrad över att Icebug har varit vänliga och gjort sig besvär att kommentera mitt inlägg och förklarat hur Icebug ser på saken.

I det här fallet verkar det vara tänkt att skorna ska böja sig precis som de gör och att det ligger en hel del forskning bakom (kansk inte så förvånande men ändå.....). Det här gör att jag så klart vill förmedla Icebugs syn på hur skorna ska böja sig. Problemet är att jag inte riktigt vet hur jag gör det på ett schysst sätt.

Jag känner inte att det är schysst att publicera ett mail som jag har fått. Jag känner inte heller att det är schysst att publicera "valda delar" av deras mail eftersom det inte heller brukar bli bra när texter rycks ur sitt sammanhang. Hur kan jag låta Icebug komma till tals? Hur gör jag det på bästa sätt?

Jag har inget svar på ovanstående frågor, men jag hoppas att det blir någorlunda rätt nu när jag trots att det inte känns riktigt rätt att publicera delar av Icebugs mail ändå gör det.

I mitt ursprungsinlägg skrev jag att "böjning vid tårna är elementärt" och det kommenterar Icebug så här:

"... -detta är nog främst ur perspektivet av traditionell långdistans sko med hårt styrd rörelse kontroll. Men många av dom stora märkena och dom mest populära skor modellerna har släppt detta. Addidas, Nike, NB och Saucony menar att få en fri rörelse för foten i alla led stimulerar fotens inre muskler och på så vis bygger ett bättre löpsteg..."

Jag måste medge att när jag skrev att "böjning vid tårna är elementärt" så tänkte jag på en traditionell långdistanssko. Att senare forskning påvisar andra resultat kring hur en sko ska böja sig tänker jag inte kommentera mer än att det finns olika åsikter och teorier. Dock tror jag, och är av åsikten, att en "fri rörelse för foten i alla led stimulerar fotens inre muskler".

Med den här texten vill jag visa att det finns flera sidor och aspekter avseende hur skor böjer sig och jag vill bara att alla skall komma till tals, dock vet jag inte riktigt hur, och här känner jag mig lite otillräcklig.

Jag blev dock oerhört glad över att Icebug hörde av sig och kommenterade mitt inlägg. Jag har också valt att ta bort mitt inlägg eftersom inlägget står oemotsagt och i det här fallet tycker jag inte att det känns riktigt rättvist.

6 kommentarer:

RZ sa...

Vilka skor handlar det om?

När det gäller Icebug så gäller det att inte köpa för stora skor. Min erfarenhet när det gäller dessa skor så är det inte som att springa med "sommarskorna".

Suzan sa...

Kul att dom hörde av sig!

Lennart sa...

RZ - Det var ett par Anima Bugrip.

Suzan - Ja, visst var det trevligt!

Ingmarie sa...

Verkligen häftigt att de skrev till dig!Jag kanske ska våga testa dem igen. Mina fötter var inte överförtjusta i dem när jag provade nämligen.
Lycka till på långpasset!

Lennart sa...

Ingmarie - Tack Ingmarie! Ja, prova tycker jag allt att du ska göra. Annars kan du inte ha någon uppfattning.... :-).

sugplopp sa...

Jag har alltid varit Asics-kille förut. Satte igång för ett år sedan i ett par Nimbus, köpte ett par Trainer DS för att jag ville ha ett par snabbare dojor för kortare rundor. Har också ett par Montrail-skor för terräng.

Mitt steg har förädlats med tiden och numera kan jag knappt springa i Asics-skorna. Jag springer med kortare steg och på framfoten. Stötdämpningen gör antagligen att det blir för mycket av det goda och jag får ont i trampdynorna. Mina Montrail är knappt dämpade alls i framfoten och i de kan jag skutta på långt utan att få ont. Märkligt.

Att köpa skor verkar vara lite risky.

Hur känns dina Icebugs att springa i då? Bortsett från hur de böjer sig utan fot i, så att säga.