måndag 23 januari 2012

90 dagar kvar till London Marathon

Om 90 dagar skall jag springa London Marathon. 90 dagar är 13 veckor. Det betyder alltså att det inför London Marathon återstår 11 veckor av träning, och 2 veckor av uppladdning.

Träningsmässigt känns det ganska bra. Det är positivt att jag under hösten och vintern har fått upp farten på kortare distanser. Tidigare kändes det lite som en förutsättning för att kunna springa fortare på längre distanser.

Långpassen känns ganska bra, men här är jag inte fullt lika positiv. Jag är lite orolig för att jag känner mig lite för trött efter 28-30 kilometer i 5-fart. Medicinen mot det tror jag är "traditionella långpass" och "långpass med fartökning", och så kommer det att bli.

Uthållighet i lite högre fart ska jag också försöka träna genom att springa ett pass som jag kallar "lång snabbdistans". Det är ett pass på 19-20 kilometer i lite högre fart, dvs så fort jag orkar, vilket brukar vara 4:20-4:30 min/km.

Vi får se hur det går. Under 3:10, eller 4:29 min/km, är målsättningen.

5 kommentarer:

hokke sa...

Jag sitter bara och gapar när jag läser om dina pass. Jag har nog aldrig riktigt tagit in hur mycket som krävs för att kunna springa en mara ner mot tre timmar...

Magnus sa...

Det är ett tufft mål men inte omöjligt. Du har ju under lång tid varit disciplinerad med långpass och även erfarenhet och långpass med dig från tidigare maror. Det kan gå och jag följer dig med spänning. Känns som att ditt resultat kan ge mig lite vägledning också...

Erik sa...

Har precis samma erfarenhet som du. Dör en smula runt 27-28. Jag har (innan knät) börjat trycka en gel eller två vid 25-26. Gjorde väldigt gott. Testa.

Västgötskan sa...

Oj, imponerande (för en novis som mig). Lycka till med träningen! :-)

Lennart sa...

Hokke - Det krävs en hel del. En mara på 3:10 är ca 4:30-fart. Det är tufft att spring så fort så pass länge....

Magnus - Jag hoppas det. Min erfarenhet säger mig också att du kanske kan satsa på 3:15 på maran. Du har flera riktigt fina pass i benen.

Erik - Jag ska prova det. Just nu äter jag en gel efter 13 km. kanske borde ta en till vid 25...

Västgötskan - Tack! Lycka till själv!