söndag 22 januari 2012

30+ och 60+

Idag blev det årets första långpass över 30 kilometer. Det blev 30.2 kilometer i 5:07-fart. Egentligen tänkte jag springa samma pass som förra veckan, dvs 28 kilometer med fartökning de sista 14 kilometrarna, men idag var det lite moddigt, och med modd som underlag är det svårt att springa fort. Istället förlängde jag passet till ett 30+ pass och det känner jag mig riktigt nöjd med.

Dagens hårda väderlek med någon minusgrad, ömsom snöfall, ömsom sol och lite vind biter ordentligt i ansiktet. När ansiktet utsätts för kyla och hård väderlek verkar skinnet dra ihop sig. När jag kom hem och tittade mig i spegeln såg jag inte ut som jag brukar. Jag såg mycket äldre ut, som 60+, nästan lite läskigt.

Ute i spåret mötte jag också min granne Magnus. Alltid kul att se honom vara ute och springa. Jag mötte också Åsa. Hon måste ha varit ute på ett långpass, för hon var väldigt långt hemifrån.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Shit vad bra jobbat! Du kommer att bli farlig till våren!

Anonym sa...

Starkt att köra 3mil i januari, med nysnö och allt, även om det var väldigt skönt att springa i det vackra vinterlandskapet.
//Magnus

Lennart sa...

Ingmarie - Tacka och jag hoppas att du har rätt :-).

Magnus - Visst var det fint! Du såg stark ut också! Jag säger som Ingmarie "Du kommer att bli farlig till våren" :-).