onsdag 23 november 2011

Vill göra allt nu, men måste välja

Det år många olika typer av träningar jag vill genomföra i närtid. Jag vill springa långa och korta intervaller. Jag vill springa långpass, lång snabbdistans, tröskelpass och backpass. Däremellan vill jag också springa ett antal distanspass.

Det här kanske inte låter som ett problem eftersom det bara är att gå ut och träna. Problemet är att jag inte riktigt vet vad jag ska börja med. Troligtvis blir det en lång snabbdistans över ca 20 km i morgon, och ett långpass över ca 28 km på söndag.

Jag är också anmäld till Vallentunas deltävling av Bore cup och jag vill provspringa banan innan tävlingen den 3:e december. Att provspringa banan låter som ett helt perfekt distanspass som jag skulle kunna genomföra på lördag. Det här låter som en bra början. Intervaller kan jag springa i början av nästa vecka.

Jag är också igång med löpningen efter Tömilen. Igår sprang jag ett distanspass över 11.5 kilometer i ca 4:50-fart. Under passet stängde klockan av någon anledning av sig själv, så jag vet inte riktigt vilket tempo det blev, men det kändes ungefär som 4:50-fart. Känns det som 4:50-fart så brukar det också vara ungefär 4:50-fart.

2 kommentarer:

Magnus sa...

Intressant med 20km snabbdistans. Jag har testat 15km ett par gånger från 4.18-fart och upp till 4.40-fart. Vet inte vad du tänkt för tempo men jag tror det är ett bra pass att springa fort men kontrollerat. Kanske också ett bra sätt att nöta in tänkt marafart?

Lennart sa...

Hej Magnus!
Jag tänker precis som du skriver!

Min tanke är att kombinera långpass (puls på 65-75% av max) med det här passet som mer inriktar sig på att vänja kroppen vid hög belastning under längre tid (kanske 80-85% av max och stundtals högre).

"Fort men kontrollerat" är tanken (precis som du skrev) och farten är tänkt att hamna kring 4:30-fart, men då går en mil i en backig terrängbana så det måste vägas in i 4:30-fart. Belastningen mostvarar nog lite högre fart om det skulle varit slätmark. Det här är ett jobbigt pass och kräver en vilodag eller lugn löpning efteråt.

Tanken är att kunna höja farten senare......

Jag har inte sprungit passet ännu för jag har precis kommit hem från jobbet, men snart ska jag ut..... :-)