söndag 2 januari 2011

3*400 + 4*300 + 6*200 m intervaller

Idag begav jag mig till Sätrahallen och mötte upp Ingmarie för ett intervallpass och Ingmarie är verkligen en inspirationskälla. När jag satt i bilen på väg till Sätrahallen blev jag lite nervös för jag hade lite träningsvärk i benen och kände mig fortfarande lite stum sen Nyårsloppet. Är det verkligen rätt dag för att genomföra ett intervallpass?

Ingmarie och Jag
När jag kom fram möttes jag av en positiv och glad Ingmarie som övertalade mig att "ett intervallpass går bra, du orkar mer än vad du tror". Jag brukar själv säga så men ibland behöver man någon annan som talar om det för en, tack för det Ingmarie!

Ingmarie hade lagt upp träningspasset enligt:
  • 15-20 minuter jogg
  • 3*400 m
  • 4*300 m
  • 6*200 m
  • 5 min jogg
  • Löpskolning och koordinationsövningar
Jag tyckte passet kändes bra så jag tänkte att "vi kör så länge det går".

Under joggen sprang vi och pratade om det ena och det andra och helt plötsligt hade det gått 15 minuter. Tiden gick jättefort och jag tror till och med att jag ställde frågan "har det redan gått 15 minuter?". Tiden går fort när man har roligt!

Efter joggen började vi med intervallerna och jag vill här poängtera att Ingmarie och jag var väldigt duktiga på att hålla jämn fart (om jag får säga det själv). För att illustrera hur duktiga vi var på att hålla jämn fart måste jag använda tiondelar för att redovisa tiderna på 400:ingarna. På min klocka blev tiderna per 400:ing: 1.29.4; 1.29.3 och 1.29.3. Jag tycker den serien är helt godkänd! Farten per 400 m intervall blev 3:43 min/km.

Efter 400:ingarna vilade vi 2 minuter för att sedan genomföra 4*300 m intervaller. Tiderna här blev inte riktigt lika jämna men godkända. På min klocka blev det: 1.05; 1.08; 1.06; 1.06. Tiden på andra intervallen sticker ut lite men sånt händer..... Farten per 300 m intervall blev 3:40 min/km (räknat på 1.06).

Återigen blev det 2 min ståvila innan vi gav oss av på de avslutande 200:ingarna och här tror jag att vi överträffade oss själva när det gäller att hålla jämn fart. Återigen redovisar jag tiondelar för att visa hur jämna 200:ingarna var. På min klocka blev det: 41.2; 40.8; 40.8; 40.7; 40.8; 40.8. Vad sägs om den serien? Tiderna ger här 3:25-fart per intervall.

Sist genomförde vi lite löpskolning och koordinationsövningar. Denna typ av övningar är något jag brukar slarva med men det ska bli ändring på det nu!

Summerat kändes passet helt perfekt. Jag är glad att Ingmarie övertalade mig att genomföra passet. Passet gav också en helt perfekt ansträngning. Tiderna var jämna och fina och farten blev dessutom högre och högre. Det var inte för hårt men jag fick ändå anstränga mig på slutet. Det var en lagom ansträngning så här två dagar efter en miltävling. Härligt! Det här vill jag göra om!

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Vi SKA göra om det!:-) Glad att du tyckte om det och att det var "lagom". :-) Tusen tack för sällskap i dag! Och du vet väl att jag brukar kallas "Duracell kaninen"? Ställ in mig på en fart (som jag klarar) och sen förblir den så. ;-)

Daniel sa...

Det där var STABILT! :)
Vilket roligt pass och dessutom med bästa sällskapet!

Easec sa...

Bra intervallpass! Progressivt är den bästa varianten att köra.

Varför? Den som gör bra lopp är alltid den som lyckas hålla uppe farten längst.

Robban sa...

Härligt... inspirerande att läsa inför nästa veckas pass... Imponerande jämnhet också :-)

Lennart sa...

Hej Ingmarie! Tack själv för trevligt sällskap. Tur att vi kom rätt med bilen sen.... :-) och javisst, jag kommer ihåg att du nämnt Duracell kaninen tidigare :-)

MVH

Hej Daniel!
Visst var det stabilt! Även om jag försökte stänga av klockan, utan och springa, på exakt samma tiondel skulle jag inte klara det. Lite unikt tror jag....

MVH

Hej Mats! Det där vet du nog bättre än mig och säger du så, så är det så..... jag ska tänka på det för jag brukar alltid öppna för hårt, men idag gick det bra.

MVH

Hej Robert!
Ja, den 13:e kör vi! Det blir Bosön för jag ringde Storängshallen och den är helt omöjlig att boka. Hoppas alla köper den här ändringen och kommer ändå.

MVH

hempa sa...

Hallå! Vilket sjukt pass. Man KAN inte springa med sådär jämn fart!! :-)

Snyggt pass. Om du tror att jag gärna varit med så har du helt rätt.