onsdag 14 november 2012

Öresundsbron

Jag tycker inte det verkar långt mellan Öresundsbron och centrala Malmö. En kollega till mig, som bor i Malmö, tycker att det är jättelångt. - Det är minst en mil och säkert över det, säger han. - Det är för långt, det går inte att springa dit, fortsätter han. Min kollega är inte löpare.

Flickan i receptionen på hotellet tycker inte att det är långt till Öresundsbron. - Det är ca en mil, säger hon till mig. Hon tycker att det går alldeles utmärkt att springa dit och tillbaka. Hon måste vara löpare.

Oavsett om andra tycker att det är långt till Öresundsbron eller inte så hade jag bestämt mig. Idag skulle jag springa till Öresundsbron.

När jag gav mig av såg jag bron långt där borta. Jag sprang genom centrala Malmö. Jag sprang längs Ribersborgsstranden. Jag sprang förbi småbåtshamnen. Jag sprang förbi Limhamn. Jag sprang längs vattnet, och sen stod jag där.

Jag stod på Lernacken där brofästet ligger och tittade på bron. Det var inte så långt till Öresundsbron. Klockan visade ganska exakt 9 kilometer.

Summerat blev dagens pass 18 km i 4:52-fart med en fartökning på 3 km i 4:05-fart.

9 kommentarer:

Johnny sa...

"Det går inte att springa dit".
Underbart roligt tyckte jag :-)

Ola sa...

Jag gillar dina texter, du har ett väldigt igenkännbart sätt att skriva men det funkar för mig.

Det känns, med tanke på den typiska (och i mina ögon bra) stilen att du måste ha lärt dig detta - gått någon retorikkurs, presentationskurs, etc?

Hursom - ofta väldig trevlig läsning. Lycka till med dina målsättningar.

Ousa sa...

Haha, "går inte att springa dit". Sånt taggar en att gört på en gång. :)

Unknown sa...

Han har ju rätt! De flesta människor kan ju inte springa 9 och än mindre 18 kilometer. Men det är såklart bara sorgligt om man är mellan 14 och 78 år och fullt frisk i övrigt.

Helena sa...

Jag var i Malmö i början på oktober. Jag sprang då tillsammans med en arbetskamrat och vi vände vi Ribersborgsstranden...önskar att jag också sprungit hela vägen till bron. Men vi får vara nöjda med 5,5 km då övriga kollegor drack öl på hotellet inför middagen...

Lennart sa...

Johnny - Ja, visst var det. Våra refereser är lite olika :-).

Ola - Tack! Kul att du gillar det jag skriver. Jag har inte gått någon kurs i att presentera eller förmedla budskap utan jag har hittat mitt sätt att skriva genom att läsa och inspireras av andra.

Dock tänker jag på hur jag skriver, inte bara på vad jag vill förmedla. Kul att du gillar det och att du hörde av dig.

Åsa - Ja, jag misstänker att du hade gjort lika dant :-). Hur går det för dig?

Lennart sa...

Henrik - Ha, ha. Ja, så är det nog.

Jag var dock lite orolig för att "springa vilse" eftersom det är stor skillnad på att springa 10 km åt ett håll och tillbaka (= 20 km) än att springa 15 km åt ett håll och tillbaka samma väg (= 30 km).

Helena - Du får springa till bron nästa gång :-).

Om du inte orkar springa ända bort till bron så kan du springa ut till Turning Torso också. Det är en bra runda som inte är lika lång :-).

Ingmarie sa...

ja allt är relativt. :-) Den sträckan har jag också sprungit några gånger och får man önska vill man ha medvinden på hemvägen. :-)

Lennart sa...

Ingmarie - Ja, när jag sprang blåste det inte så mycket, bara lite, och jag hade en liten medvind på vägen hem. Den vinden hjälpte lite på slutet när jag sprang Ribersborgsstranden (3 km) i 4-fart.