lördag 24 november 2012

Hälsenorna

Den senaste veckan har jag börjat känna av hälsenorna. Det oroar mig lite, och jag har börjat med egenvård.

Jag stretchar, masserar vadmusklerna och går omkring med kompressionsstrumpor. Jag smörjer in vaderna och hälsenorna med liniment, och jag gör exentriska tåhävningar. Allt för att öka blodcirkulationen i nedre delen av benen. Det tror jag är bra.

Jag tror också jag vet varför hälsenorna säger ifrån. Jag tror det är en effekt av all backträning, och att vadmusklerna har fått jobba ovanligt mycket. Det känns lika dant i båda hälsenorna, och i båda vaderna. Det tror jag stärker min teori.

Det känns inte så farligt, men det känns tillräckligt för att jag ska bli orolig, men det känns inte tillräckligt för att jag ska ställa in morgondagens planerade 2000 m intervaller på Vallentuna IP.

5 kommentarer:

anneliten sa...

jaghar ont i mina utan att ha tränat särskilt mycket. Lägg till massage av senorna som "behandling" är mitt råd.

Lennart sa...

Annelie - Jag vet inte om jag vågar det. Jag kan prova men jag tycker det känns lite obehagligt.

Just nu har jag ett par "vristskydd" (vulcanskydd) som går över vristen, hälsenan och hålfoten. Det är ungeför som en strumpa (med öppen häl) man drar på sig, och det varmer bra. Just nu känns det ingenting i hälsenan. Vi får se hur det är i morgon.

Hoppas att din hälsena blir bättre.

Unknown sa...

Jag har haft mycket besvär med vader och hälsenor. Det gör inte jätteont, men det tar bort rätt mycket av glädjen i att springa. Numera är de besvären dock borta. De försvann när jag slutade med "väldämpade" skor.

Jag tror du gör rätt i att vila imorgon.

Hoppas det går över snart!

Håkan sa...

Hoppas verkligen att det bara är en enkel överansträngning och att det släpper snart!

Lennart sa...

Henrik - Tack! Dagens pass gick bra. Jag känner ingen större smärta utan det känns lite "molande ibland". jag är mest orolig för att de kommer att bli värre.

Håkan - Tack! Ja, jag hoppas det också. Det känns bra nu efter dagens pass så det är hoppfult :-).