söndag 18 november 2012

Det går bra nu, jag tränar hårt

Det går bra nu, jag tränar hårt. Jag tränar två intervallpass, ett långpass och ett distanspass per vecka. Jag varierar träningen och mängden de senaste veckorna har legat mellan 65-75 kilometer.

Fredagens åttahundringar har fått mig att börja fundera. Vilken kapacitet har jag idag? Hur fort kan jag springa 5 km eller 10 km? Hur fort kan jag springa en halvmara? Hur fort kan jag springa en mara?

Det går bra nu, jag tränar hårt. Jag har tränat hårt i flera månader. Tiderna på intervallpassen blir bättre och bättre, och jag har inte ont någonstans.

Fredagens åttahundringar har fått mig att börja fundera. De frågor jag funderar på är svåra att besvara. För att besvara mina frågor behöver jag en tävling med kontrollmätt bana, men det finns inga sådana tävlingar just nu. Jag kommer att få fundera på mina frågor ett tag till. Jag kommer att få leva i ovisshet.

Det går bra nu, jag tränar hårt, och det är när det känns så här bra jag blir nervös. Det är när det känns så här bra jag ska bromsa, för annars kanske jag pressar mig för mycket, och när jag pressar mig för mycket kan jag skada mig, och skada mig vill jag inte. Därför tar jag en extra vilodag idag.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, det går verkligen bra för dig! Ditt senaste intervallpass indikerar ju en maratontid på runt 3 timmar.

Vill du verkligen springa ett lopp så finns det ju lopp i sydligare länder också, om du har möjlighet att resa bort några dagar.

Men jag tror det är smart om du tar några dagars löpvila. Du kommer inte bli i sämre form av det, snarare bättre. Men det tar klart emot när allt känns bra!

Helena sa...

Säger detsamma: det går bra nu. Sprang en träningsrunda över 10 km precis under 50 min. Måste nog sätta upp nya mål...

Lennart sa...

Henrik - Det blir nog inga lopp i ljuset, solen och värmen på sydliga breddgrader :-). Jag får nöja mig med Bore cup i ett grått, tungt, kallt och mörkt Gävle den 8:e december :-).

Jag behöver nog en hel del långpass med fartökningar innan sub 3 på maran blir veklighet, men det är en rolig tanke :-).

Helena - Härligt Helena! Helt rätt, 50 min på milen är inget mål längre. Du har sprungit sub 50 så många gånger nu så ditt nya mål på milen kan vara sub 45. Det fixar du lätt!

Unknown sa...

Hade jag varit lika bra som dig, eller iaf nästan, så hade jag nog kunnat tänka mig att "unna" mig ett lopp någonstans i Medelhavsregionen i säg februari. Halka runt på lopp i mörkret i Sverige känns så där inspirerande.

För maran så måste du såklart mata ännu mer kilometrar i sammanhängade form. Men det känns ju som den enkla biten. Du har ju redan klarat det svåra. Där behöver du bara hålla det du redan har i dig.

Lennart sa...

Henrik - Du har helt rätt! Jag borde åka ner och springa ett lopp i något varmt land. Varför ska jag halka runt här? Ja, säg det.... :-).

Jag har inte tänkt på maran som du, men visst är det så. Synd bara att det är så tråkigt och mata långpass på 25-35 kilometer :-). Det är mycket roligare och springa fort :-). Jag kommer nog att göra en satsning på maran snart igen, men just nu känner jag mig inte redo psykiskt för det.

Ingmarie sa...

Har du något specifikt mål eller kör du bara på? Bore 8/12, då hoppas jag kunna åka med!

Lennart sa...

Ingmaie - Jag kör bara på :-). Klart att du ska med till Gävle och Bore cup!

Ingmarie sa...

Jag åker gärna med om kroppen är med på det. :-)