tisdag 27 november 2012

Distanspass med pannlampa

Min pannlampa är en Silva X-Trail. Förra året fick den lampan flera bra recensioner och rekommendationer i olika tester. Bland annat i Runner´s World.

Jag springer inte ofta med pannlampa, men idag gjorde jag det. Jag sprang en distanslöpning på Gävsjövägen bort till Lövsättra och tillbaka. Det blev blev 12 kilometer i 4:23-fart.

Jag tycker att det känns lite speciellt att springa med pannalampa. Jag har full koll i det begränsade område som ljuskäglan lyser upp. Där ser jag vad som finns, men utanför ljuskäglan ser jag ingenting.

Utanför ljuskäglan kan vad som helst finnas. En älg, ett vildsvin, eller en varg. Vad vet jag, och det gjorde den här rundan lite extra spännande, speciellt när det prasslade till i skogen.

6 kommentarer:

Olov sa...

Håller med dig om att det kan vara spännande med pannlampa.
Jag springer ganska ofta på en nerlagd järnväg o där brukar ögon reflekteras längre fram på banvallen och i skogen. Antagligen mest katter o rådjur men visst kan det vara lite läskigt ibland.

Håkan sa...

Jo hjärnan spelar en gärna lite spratt och fyller i minsta ljud så att man tror sig ha minst en varg eller så bredvid sig.
Men en älg har du redan träffat på så det är ju inget att oroa dig för!

Unknown sa...

Ja, lite läskigt är det att springa när det är mörkt. Förra hösten när jag sprang i elljusspår så tyckte jag det var något lite större djur som följde med vid sidan av spåret i minst hundra meter. Det konstiga var att det hade en bjällra fäst på sig...

Lennart sa...

Olov - Ja, några ögon har jag också sett :-).

Det behöver inte vara mörkt för att djur ska skrämma en. Här om dagen (då det var ljust) var det en katt som tittade på mig när kom springandes och när jag var precis bredvid katten så satte den fart och sprang fort, fort rakt mot mig. Jag trodde den skulle attackera men sprang förbi fort fort bara någon halvmeter framför mig. Det var läskigt och jag har ingen aning om varför den gjorde så :-).

Håkan - Ja, den där vargen.... Jag läste i lokaltidningen för bara några dagar sedan att de hade sett en varg i just Lövsättra. Det är inte bekräftat att det var en varg, men vargen har faktist varit där tidigare....

Henrik - Ja, det har du berättat. Jag kommer ihåg att du berättade att djuret rörde på sig, stannade, och rörde på sig igen. Det där med bjällran låter fortfarande skumt. Det måste nästan ha varit en katt, eller?

Unknown sa...

Sorry, jag kom på sen att jag nog nämnt det. Börjar väl bli gaggig.

Ja, det måste väl ha varit en katt, men det kändes verkligen som det var något större....

Lennart sa...

Henrik - Det är inte så lätt att komma ihåg till vad man säger till vem säger så gaggig tycker jag inte att du är :-).