måndag 5 november 2012

Hundar och vädret

Idag var det hundväder. Jag vet inte riktigt varför man kan säga att det är hundväder när det är dåligt väder, men man kan säga så.

Det är ofta hundväder i november. Idag är det november, och dagens backintervallpass sprang jag i hundväder, men som tur är sprang jag inte själv. Jag sprang tillsammans med Vallentuna Friidrott, och då blev det lite lättare. Jag sprang i gott sällskap, och det blev totalt 12 backintervaller på 100-150 meter i ca 4:00-fart. Utöver backintervallerna blev det också löpskolning, koordinationsövningar och styrkeövningar.

Efter dagens pass frös jag som en hund. Jag vet inte riktigt varför man kan säga att man frös som en hund, men man kan säga så.

Man kan också säga att det regnar hundar och katter. Det finns faktiskt ett sånt uttryck. Man kan säga så när det regnar väldigt mycket, men idag regnade det inte hundar och katter. Det var bara ett vanligt hundväder, och jag frös som en hund.

2 kommentarer:

Peter sa...

Kanske är det så att man säger hundväder om väder som bara hundägare och deras hundar går ut i.
Men vi som har hund och promenerar 5-6 km i alla väder har noterat att det vissa kvällar, med hundväder, inte är några hundägare ute medan andra dagar med strålande väder kryllar av hundägare.
Men då är det nog hundägarna som styr :-)
Vi kanske skall införa begreppet löparväder som det väder då bara löpare ger sig ut.

Lennart sa...

Peter - Ja, men brukar hundarna frysa när deras ägare är ute och går med dom i hundvädret :-)?

Löparväder är bra. Det är det där ruggiga, blåsiga och kalla vädret. Bra ord :-).