måndag 26 november 2012

Tävlingar på gång

Jag har några tävlingar på gång. Den åttonde december avser jag att springa Bore cup, deltävling 1, som går i Hemlingby. Distansen är 10 kilometer för män, och 5 kilometer för kvinnor. Jag vet inte varför det är så, men det ligger utanför min kontroll. Hade jag fått bestämma hade både killar och tjejer fått välja om de ville springa 5 kilometer eller 10 kilometer.

På nyårsafton avser jag att springa Nyårsloppet, 10 km, här i Vallentuna och om underlaget tillåter kommer jag att göra en seriös satsning på att springa milen på 38 minuter. Det borde gå, men jag vet inte. Vi får se. Den som vill kan också springa 5 kilometer, och här är både killar och tjejer välkomna att springa båda distanserna.

Den 12 januari avser jag att springa den andra deltävlingen i Bore cup. Den deltävlingen går här i Vallentuna, och distansen den här gången är 7.5 kilometer för både killar och tjejer.

Jag hoppas några läsare kommer hit och springer Nyårsloppet. Det är en rolig tävling. Jag vill också säga att även om jag är medlem i Vallentuna FK kan jag vara objektiv. Ni kan lita på mig.

Om jag ser på det hela ur ett objektivt perspektiv så är Nyårsloppet den absolut bästa tävlingen i hela Sverige under hela året. Arrangemanget är klanderfritt, funktionärerna är supertrevliga, banan är fantastisk, upplevelsen är total och om det är någon tävling ni skall springa så är det Nyårsloppet. Ja, förutom Runrundan då. Den ligger i samma klass som Nyårsloppet. Runrundan ska ni också springa.......

19 kommentarer:

Helena sa...

Jag instämmer angående tävlingarna. Har aldrig mött så trevliga funktionärer någon annanstans. Alla hejar och är glada. Har sprungit Nyårsloppet två gånger och tänker även springa Runrundan för att se om det är i samma klass... Jag är helt objektiv, ni kan lita även på mig

Lennart sa...

Helena - Ja, du är ju min klubbkompis så dig kan man verkligen lita på :-).

RosaMilton sa...

Fniss... ja ni är säkert helt objektiva! Men jag håller med om att Runrundan var supertrevlig... :)

Lennart sa...

Rosa - Ja, visst är Runrundan bra! Du som Vallentunabo har så klart heller inga problem med att vara objektiv :-).

Håkan sa...

Runrundan var ju bra så jag har planer på att testa även nyårsloppet! Har dock inte bestämt mig för det korta eller långa än, vore kul att få en officiell tid på 5km också

Lennart sa...

Håkan - Ytterligare en objektiv Vallentunabo, bra! Om du inte har en 5 km tid så tycker jag att du ska prova 5 km loppet. Det är inte så ofta man springer 5 km lopp.

Det kan till och med vara så att jag har sprungit fler maror än 5 km lopp genom åren :-).

Unknown sa...

Jag är faktiskt lite sugen på att springa Nyårsloppet. Många verkar gilla det, inte bara jäviga lokalpatrioter :-)

Men det är såklart lite väderberoende, men är det bra underlag och max 2-3 minus kan det mycket väl hända!

Dock tycker jag det är lite konstigt att att du som är medlem i arrangörsklubben ens får vara med, ska inte du stå och dela ut dricka eller sitta i sekretariatet. Det gjorde man på den tiden jag var med i en klubb :-)

Lennart sa...

Henrik - Jäviga!?? Det är en objektiv analys vi har gjort :-).

Kul om du kommer hit. Förra året var det barmark och ett par minusgrader. Jag kommer ihåg att det blev riktigt bra tider då. Vi får se vilket väder det blir i år.

Angånde deltagandet så är det inget större problem på Nyårsloppet. Värre var/är det på Runrundan. I sommras var det bara jag och någon/några till som sprang eftersom en halvmara kräver så mycket mer funktionärer än ett 5/10 km lopp :-).

Ingmarie sa...

Nyår är jag i Skåne, så det blir lite långt, men till Bore hoppas jag vi gör sällskap. :-)

Lennart sa...

Ingmarie - Ja, lite långt till Skåne, men till Gävle kan vi åka. Vi mailar om det!

Håkan sa...

Vet inte om du sett vad Maratonbloggerskan skrev men här är länken: blog.svd.se/maratonbloggen/2012/11/23/de-5-roligaste-loppen-jag-har-sprungit/

Bra betyg även där!

Johnny sa...

Även jag måste säga att Runrundan var väldigt bra arrangerat. Körde det senast och är mycket nöjd.

Men det är ändå tveksamt om jag orkar ta mig hela vägen dit ut i vinter, kanske men förmodligen inte :-)

Lennart sa...

Håkan - Vad kul, det hade inte jag sett :-). Ett väldigt bra betyg tycker jag :-).

Johnny - Kul att du säger så :-). Jag förstår också om det inte fungerar att komma hit och springa på Nyårsafton. Du kanske har annat för dig.... :-). Men har man inte annat för sig så kan man komma hit :-).

Linus N sa...

Det här med olika distans för damer och herrar... Jag har fått det förklarat för mig (av en insatt person) att det är för att locka så många deltagare som möjligt. Det har helt enkelt visat sig att antalet kvinnor som vill springa lika långt är mindre. Det är inte någon förlegad kvinnosyn utan helt enkelt statistik.
Ofta brukar man därför ha t ex 2 olika klasser för kvinnor. Dock funkar det inte så bra när man behöver ha EN resultatlista, t ex i Bore Cup som ju är en cup där man har en sammanlag resultatlista.
När distansen är lite mittemellan som årets tävling i Vallentuna så tycker man väl att det funkar bättre att ha samma distans, men det vore kanske inte lika kul att ha 4 tävlingar som alla är 7,5km. Så det blir olika distanser och de olika orterna turas om att ha de olika distanserna om jag minns rätt.

Själv är jag fortfarande förkyld sedan 10 dagar... Formen kommer vara kass den 8 dec, men det blir kul ändå. :)

Lennart sa...

Linus - Bra! Jag vill också framhäva att det inte är arrangören som har bestämt det utan det är bestämt på central nivå för länge sen. Hur vet jag inte. Jag ser fram mot att komma upp :-).

Göran sa...

Runrundan har jag sprungit för länge sen. Vi var tre hyffsat bra hässelbylöpare som kom till start i motionsklassen. Vi valde motionsklassen för att vi inte var tillräckligt bra för tävlingsklassen, tyckte vi, men vi var nog för bra för motionsklassen, så om jag inte missminner mig så bildade vi tre en tätklunga och drog ifrån de andra. Det knorrades en del sen om att vi tre tävlingslöpare borde ha valt tävlingsklassen om vi ville tävla, och det kan man ju förstå, samtidigt som vi tyckte att det var lite knasigt att folk brydde sig med det i en klass som ändå inte handlar om att tävla - då borde det ju inte göra nåt att nån annan springer snabbare, tänkte vi. Och nån måste ju vara snabbast, även i motionsklassen.

Nåja, så kan det gå. Det var inte vår mening att uppröra någon. Men anledningen till att jag skriver här är att jag tänkte passa på och ge lite (objektivt!) beröm till Vallentuna för arrangemanget, för jag tyckte faktiskt det var ett väldigt trevligt lopp.

Lennart sa...

Göran - Vad roligt att du säger så! När var det du sprang? Runrundan har funnits i lite olika skepnader genom åren. Allt från halvmara till millopp (tror jag).

Vet nte vilka det var som klagade men jag tycker att ni hade rätt att springa i vilken klass ni ville :-).

Göran sa...

Jag minns inte vem det var som klagade, men jag tror inte att det var från arrangörshåll utan från några medlöpare. Minns inte heller vilket år det var, men kanske nån gång runt 2005? Om jag hade orkat plocka upp prisskåpet efter senaste flytten hafe det varit lätt att kolla på medaljen, minns att den var formad som en runsten. :-)

Jag kan ha helt fel här, men jag har för mig att distansen var runt 7,5 km. Kan det stämma?

Lennart sa...

Göran - Jag har fullständigt missat din kommentar här och nu har det gått en månad sen du skrev den. Jag hoppas att du kommer att se svaret.

jg har ingen aning om distansen 2005 men medaljen är fortfarande formad som en runsten. Ganska snygg faktiskt.

Ledsen att jag har missat din kommentar!