söndag 18 augusti 2013

Terrängintervaller

När jag springer terrängintervaller tänker jag på Hässelbyloppet. I mina tankar springer jag Hässelbyloppet på 37 minuter.

När jag springer i uppförsbackarna ansamlas mjölksyran i låren. Samma mjölksyra jag kommer få när jag springer Hässelbyloppet. Samma känsla måste jag hantera när jag springer i uppförsbacken mot 8 km markeringen.

Mina terrängintervaller är lika långa som förra veckan, men jag springer dem snabbare, och med mindre vila. Jag kanske inte springer terrängintervallerna mycket snabbare, bara 3-4 sekunder per intervall, men det är tillräckligt.

Den fysiska förbättringen tillsammans med de mentala målbilderna ger självförtroende. Jag vet hur det kommer att kännas i den där backen upp mot 8 km markeringen, men jag vet också att jag kommer att vara förberedd.

Dagens pass blev 6 terrängintervaller över 930 meter i 4:05-fart, plus 5 km uppjogg och nerjogg.

4 kommentarer:

Andreas Åkesson sa...

Härligt pass! Skönt att du verkar komma i gott slag igen!

Henrik sa...

Ah, nu är jag med... Du siktar på sub 38, jag hade fått för mig att det var sub 37 och det lät som en väldigt tuff målsättning :-)

3-4 sekunder snabbare per intervall är bra jobbat. Fortsätt så!

anneliten sa...

Jag som trodde att Hässelbyloppet var platt :-) Det kommer att gå jättebra med den inställning du har!

Lennart sa...

Andreas - Tack! Kul att kunna pressa lite. Hoppas kroppen håller bara :-)!

Henrik - Tack! Ja, det är sub 38. 37:59 är helt OK, men det är ändå en väldigt tuff målsättning. Allt måste fungera för att jag ska lyckas, både när det gäller träningen inför loppet och under själva loppet :-).

Anneli - Tack! Hässelbyloppet är platt men det finns också ett par mindre backar. Bland annat den strax innan 8 km, men sen är det platt och svagt utför hela vägen in i mål :-).