lördag 10 augusti 2013

Alla dessa siffror

Det är mycket siffror. Överallt är det siffror. Det är längd på pass och tid på pass. Det är längder och tider på intervaller och fartökningar. Allt är siffror.

Idag sprang jag backintervaller. Det var uppjogg och nerjogg, stegringslopp, intervaller och joggvila. Allt innehöll en längd och en tid. Allt var och är siffror.

Siffror från ett träningspass registreras i klockan, och senare bokförs siffrorna på jogg. Siffror som jag undrar om jag någonsin kommer att titta på igen. Hur stor är sannolikheten för det?

Att ta siffror, och räkna ut nya siffror för sannolikheten att jag ska titta på siffror, som jag troligtvis aldrig kommer att titta på igen, har jag ingen lust att göra. Det känns lite meningslöst.

Hur stor är sannolikheten att jag någon gång i framtiden ska titta på siffrorna från dagens träningspass? Den frågan lämnar jag obesvarad.

6 kommentarer:

Håkan sa...

Jo jag har också funderat på det här med siffror. Kommer man någonsin att titta på dem igen?
Jag har försökt gå tillbaka i tiden genom att letat efter mina gamla träningsdagböcker innan den tiden de fanns på jogg.se eller så utan faktiskt bara nedskrivna i riktiga böcker men inte lyckats (tror de försvunnit i flytt någon gång). Å andra sidan det enda jag är intresserad av är faktiskt de bästa tiderna på diverse spår jag sprungit, dvs PB. Så jag har funderat många gånger på att sluta logga så mycket som jag faktiskt gör men å andra sidan är det faktiskt kul att se att man ligger 2, 3 eller 1:a i kommunen ibland :-)

Henrik sa...

Jag älskar siffror :-) Och jag har faktiskt många gånger gått tillbaka och kollat hur jag sprang exempelvis "vid den här tiden förra året" eller "när jag kände mig i så där grym form". Oftast har jag sett att jag inte sprang bättre då än nu, så då har det en positiv inverkan på min inställning till träningen :-)

Lennart sa...

Håkan - Ja, kommunlistan är viktig :-)!

En annan aspekt är att allt som registeras kanske inte är helt rätt. Som idag till exempel. Idag så registerade jag en kilometer extra på uppjoggen och nerjoggen bara för att få med mängden i månadstotalen :-). Undra om jag kommer ihåg det om ett år :-).

Henrik - Jag går faktiskt också tillbaka precis som du gör, men jag vet inte om det är så troligt när det gäller dagens pass. idag var det ett pass där saker runt omkring påverkar för mycket för att det ska vara lämpligt att jämföra med framtida pass.

När jag tidigare har gått tillbaka har jag precis som du jämfört "förra året med nu" :-).

Upprinnelsen till dagens inlägg är att jag idag registerade hur lång tid joggen nerför backen tog och det har jag inte registerat tidigare, bara på ett ungefär... :-). Det kändes som det blev lite mycket :-).

Om du är medlem på jogg kan du hitta siffrorna från dagens pass här: http://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=7311803

mikael sa...

Går också ofta tillbaka och kikar på tidigare pass. Särskilt inför tävlingar. Då vill jag se hur jag la upp träningen sista veckan.
Eller så vill jag inspireras från tidigare pass särskilt när jag är inne i en tung period.

Andreas Åkesson sa...

Vem vet? Bara för att du skriver, så kanske du tittar in på JUST detta träningspass bara för att.

Lennart sa...

Mikael - Det är en bra idé. Som inspiration är det nog riktigt bra!

Andreas - Ja, det kanske blir så :-). Dock vet jag inte om det är det bästa basset att jämföra med :-). Jag har en 12 km runda som är en bra "referensrunda", men det här backpasset vet jag inte.... :-).