fredag 30 augusti 2013

Inför Kistaloppet

Jaha, då var det dags för lopp igen. Jag vet inte riktigt vad jag förväntar mig av Kistaloppet, men att springa hem jackan "sub40, enough said" känns lite optimistiskt, fast det är klart. Chansen finns alltid.

Det sägs att banan är flack och snabb, men det tycker jag är fel. Jag tycker att det är en ganska tung bana, eller rättare sagt, jag vet att det är en ganska tung bana, för jag har sprungit loppet två gånger tidigare.

Banprofilen nedan visar klart och tydligt en lång slakmota från 3.5 km till 7.5 km, och som avslutas med ett par riktiga backar vid 7.5 km och 8.5 km. Det är tungt att springa där.

Banprofil Kistaloppet
Den officiella banprofilen är också fel. Första kilometern innehåller en slakmota, och det syns inte alls i banprofilen. Som ett mått på banans svårighetsgrad kan jag säga att jag tidigare år har sprungit Hässelbyloppet 60-90 sekunder snabbare än Kistaloppet.

Att springa genom Kista Galleria är också lite lurigt. Det är en rolig idé, men lite lurigt. Luften är inte lika frisk och syrerik inne i gallerian som den är utomhus, och det är det som är lite lurigt. Är man inte försiktig och drar av lite på farten när man springer in i gallerian så kommer man ut på andra sidan med en syreskuld i kroppen. Att springa genom gallerian kanske kan jämföras med att springa i en liten uppförsbacke.

Kistaloppet är som alla andra lopp. Det finns några svårigheter, men inga konstigheter. Jag kommer att göra som vanligt. Jag kommer att springa så fort jag kan. Det brukar blir bra. Jag brukar känna mig nöjd med det.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Får se om vi kan hitta varandra i startfållan. Försöker leta mig fram till dig så kanske vi kan dra varandra till SUB40:)

Kommer förmodligen öppna lite snabbare dom första 1-2km för att komma ifrån klungan. Sen blir det till att försöka hålla jämnt tempo för att sedan spurta hårt sista kilometern. Jag kommer dock att räkna med lite långsammare tempo mellan 7-9 som det ser ut.

Ett hårt pannben kommer att bära oss fram/under 40-sträcket!

/Jimmie :)

Håkan sa...

Hade faktiskt en person framför mig i kön till säkerhetskontrollen i tisdags med en jacka "sub 40, enough said!". Undrar hur många som vet vad det faktiskt betyder?
Jag hoppas att hälsoloppet gav en liten boost så att benen orkar springa sub40 imorgon!

Lennart sa...

Jimmie - Bra plan du har där. Sök gärna upp mig.

Vi får se hur jag lägger upp loppet. Jag är lite orolig för att springa för fort första km så det är möjligt att jag öppnar lite lugnare. Vi får se, men vem vet. Jag kanske hänger på din plan ändå :-).

Hopas det går bra och att duspringer hem jackan .-)!


Håkan - Ja, det är nog bara vi insatta som vet det :-). Undra om han får många kommentarer :-).

Det kan faktiskt vara så att Hälsoloppet forfarande sitter kvar i benen. Vi får hoppas att så inte är fallet :-).

Martina sa...

Stort LYCKA till idag! Kör hårt, ge järnet, kämpa kämpa och sub40-tröja är din. :-)

Lennart sa...

Martina - Tack! Det var långt ifrån en sub40 jacka idag :-(.