lördag 24 augusti 2013

Jag känner det

Jag känner det. Jag känner att alla backpass och terränglöpningar har gjort mig starkare. Jag känner det när jag tränar, och jag kände det under dagens terrängintervaller över 2.5 km.

I de sista backarna kände jag mig trött, men jag kände också att jag kunde trycka på. Jag kände att styrkan fanns i benen.

Nu ska jag den här styrkan hjälpa mig att bygga upp uthållighet i hög fart, och det tänker jag göra med träningstävlingar och långa intervaller på bana. Målet är 10 km landsväg i 3:48-fart.

Dagens pass blev 3*2.5 km terrängintervaller i 4:12-fart, 4:15-fart och 4:17-fart med 2:30 vila mellan varje intervall.

2 kommentarer:

Håkan sa...

Jag känner det inte än, men jag hoppas känna det snart!
Jag har börjat skruva upp både mängd och fart men för tillfället så känns benen mest som stockar, trots att klockan faktiskt visar på något minskande tider ;-) Jag önskar dock att min tävlingskalender hade några kortare lopp och inte halvmaror resp 3mila framför mig...
Jag hoppas att dina 2.5:or pekar på nedåtgående trend? Vet ej när du gjorde liknande innan? Tror jag bör göra något liknande snart...

Lennart sa...

Håkan - Det kommer att kännas bättre. Träna på bara så släpper det :-).

Det var något år sedan (eller två) jag körde det här passet sist, men jag tror att intervallerna låg ca 30 sekunder snabbare än sist. Jag ska leta upp passet på Jogg vid tillfälle.

Du kanske kan försöka få in ett kortare lopp som träning. Det finns nog lite att välja på. 5 km Brottbyrundan kanske?