torsdag 22 augusti 2013

Jag är tvärtom

De flesta tränar mindre än vad de tror. De tror att de tränar 3 gånger per vecka, när de i själva verket bara tränar 1-2 gånger per vecka. Jag är tvärtom. Jag tror att jag tränar 3-4 gånger per vecka, men i själva verket tränar jag 4-5 gånger per vecka.

Det vanliga är att man tappar konditionen när man blir äldre, att man blir sämre och sämre med åren. För mig är det tvärt om. Jag har aldrig varit i så fysisk god form som nu.

Många har svårt att hitta tid till träning. De har svårt att komma igång. Svårt att komma ut. För mig är det tvärt om. Jag måste kämpa mot mina träningsimpulser. Idag är det vilodag, och det är svårt att inte träna.

6 kommentarer:

Martina sa...

Jag vet. Det där med vilodagar är svårt men ack så nyttiga. Det brukar bli någon liten tjuvträning ändå men inte så att man tar ut sig till max. Det är skönt när man är i ett träningsflow och svårt att håll tillbaka. Vad gör det? Ibland kommer svackorna också och då är man glad att man tar sina träningsdagar. Väger jämnt under hela året tror jag.

/ Martina

Alexandra sa...

Så för mig med men vilodag är gott! Man uppskattar det när man kör hårt och det ger mycket,,,,har alltid mina på fredagar...

Lennart sa...

Martina - Det enda som fick mig att inte träna idag var tanken på skador, och att kroppen behövde vila. Jag tog en promenad istället. Förnuftet fick styra över känslorna :-).

Alexandra - Men då missar du fredagsträningarna :-)! Fredagsträningar som är så sköna. Träna en fredagseftermiddag efter en hård arbetsvecka är fint :-). Det är riktigt fint.

Lördagar är nog vanligaste vilodagen för mig :-).

Johnny sa...

Alla har ett beroende, frågan är bara vilket. Endorfiner är mitt, men jämförelsevis är det en bra last hävdar jag :-)

Joakim Backman sa...

Ja, vila är ju lika viktigt som träningen, men det är ju roligare att träna än att vila så ibland är det svårt att hålla sig lugn.

Lennart sa...

Johnny - Ja, de brukar säga att träning är ett positivt beroende som bygger upp individen. Inte bryter ner och skadar som de flesta andra beroenderna gör :-).

Joakim - Ja, jag tänkte också lite åt det hållet. Jag tänkte att det är när man vilar man blir bättre :-). Som du skrev... det är "lika viktigt" :-).