fredag 16 augusti 2013

Jag är ärlig

Jag sitter framför datorn och fyller i anmälningsblanketten. Jag fyller i namn, klubb, födelseår och kontaktuppgifter. Jag uppger sanningsenliga uppgifter. Jag är ärlig.

Jag klickar på fortsätt. Fler uppgifter skall anges, bland annat vilken startgrupp jag vill starta i. Enligt förklaringen skall de som tidigare sprungit milen under 38 minuter anmäla sig i  tävlingsklass 1. Andra skall anmäla sig i tävlingsklass 2.

Jag uppger sanningsenliga uppgifter. Jag har inte sprungit milen under 38 minuter. Mitt personliga rekord är 38:50. Jag anmäler mig i tävlingsklass 2, även fast jag avser att springa Hässelbyloppet under 38 minuter.

Jag är ärlig, och jag hoppas att andra också är ärliga när de anger vilken startgrupp de vill starta i. Det blir så tråkigt annars.

Dagens träningspass blev 7.5 kilometer lätt distanslöpning i 5:02-fart.

6 kommentarer:

Peter sa...

Du är ett föredöme Lennart!
Själv brukar jag vara lite flexibel med sanningen :-)

Lennart sa...

Peter - Tack! Det brukar vara bra att vara lite flexibel, men i det här fallet vet jag inte.... :-).

Håkan sa...

Jag är ärlig jag också. Jag sprang premiärmilen på under 45 tidigare i år och står imorgon i startgrupp 1C på midnattsloppet (40-45min).
Sedan är det ju oftast i lite större lopp fler som ställer sig längre fram än de borde för att de inte vill få så trångt, men iom det själva bidrar till att det blir trångt för de som kommer bakifrån, sett flertal skräckexempel på detta i midnattsloppet då man redan efter 1km är ikapp folk som går från gruppen 1B (sub 40 gruppen).
Bästa är kanske att alltid ha seedning från ett tidigare lopp inom säg 12-18månader, där man kan visa på kapacitet och sedan tillåta att man får ställa sig i en grupp över då man kanske tränat speciellt för den sträckan?

Lennart sa...

Håkan - Just Midnattsloppet (och Göteborgsvarvet) tycker jag verkar vara de lopp som flest anmäler sig fel i. Det blir alltid strul. Efter loppet uppstår alltid samma diskussion kring trängseln. Hoppas dock att det går bra imorgon. Ställ dig långt fram :-).

När jag anmälde mig till Hässelbyloppet skulle man också styrka med meriter från tidigare lopp. Dock tror jag inte att de kan kontrollera allt, men det kändes bra att man skulle göra det.

I Vasaloppet är de stenhårda när det gäller sedning. Det skall vara meriter från speciellt utsedda lopp. Löpningen kan lära sig lite av Vasaloppet :-).

Lennart sa...

Håkan - Glömde.... Lycka till imorgon :-)!

anneliten sa...

Midnattsloppet brukar vara hemskt - massor av folk i tidiga startgrupper som absolut inte hör hemma där! Men jag tänker att de säkert trodde att de skulle hinna träna mer :-) Bra att du är ärlig och jag håller tummarna för sub38!