tisdag 13 augusti 2013

I Hellners spår......

Billingen. Det ligger i Skövde. Det är ett område fullt med olika terrängspår, både för löpning, skidor, och MTB-cykling. Det är ett riktigt bra område för träning, och inte nog med det. Det är också Marcus Hellners hemmaplan.

Det var på Billingen Marcus Hellner började sin karriär. Det var där han byggde upp sin grund. Det var där han körde varv efter varv, mil efter mil, dag efter dag, sommar som vinter, år efter år.

I anslutning till spårcentralen har Marcus Hellner
förärats med en träskulptur.
Igår besökte jag Billingen, och tanken på att det var Marcus Hellners hemmaplan inspirerade. Det inspirerade väldigt mycket.

Av alla olika spår som fanns att välja mellan valde jag att springa den tuffa och utmanande "Lila milen". "Lila milen" (som bara är 9.4 kilometer) är ett kuperat och utmanande terrängspår som inte erbjuder några längre stunder av återhämtning. Efter 6-7 kilometer kommer det dessutom ett par extremt långa, branta och sega uppförsbackar. Uppförsbackar där jag kände att jag ville börja gå.

Det enda som fick mig att inte börja gå var tanken på att jag sprang i Marcus Hellners spår. Det var tanken på att Marcus Hellner troligtvis inte gick i de här backarna, och därför tänkte inte jag heller gå i de här backarna.

När jag efter 9.4 kilometer sprang igenom målportalen var benen riktigt trötta, men jag skarvade ändå på med ytterligare ca 600 meters löpning för att få ihop 10 kilometer. Undra om Marcus Hellner också gjorde så?

Billingen erbjuder riktigt bra träningsmöjligheter, och om ni har vägarna förbi, eller om ni befinner er i närheten, så är Billingen väl värd ett besök. Ni kommer inte ångra er, oavsett om ni är löpare, skidåkare eller MTB-cyklister.

Summerat blev mitt pass på Billingen 10 km kuperad terränglöpning i 4:57-fart.

6 kommentarer:

Linus N sa...

Haha, underbart blogginlägg. :)
Jag har helt missat den där skulpturen - vilken miss! Så porträttlik den var originalet också. Den måste jag leta upp nästa gång jag är där.
Och den lila milen sitter fortfarande i benen 4 dagar efter jag sprang där. Jag har en galen träningsvärk!

Lennart sa...

Linus - Tack! Synd att vi missade varandra. Det hade varit kul att springa "Lila milen" tillsammans :-).

Går fortfarande och grämmer mig lite att jag inte kollade upp om det fanns någon tävling i anslutning till mitt besök i Skövde. Hade jag känt till söndagens lopp hade vi åkt några timmar tidigare så att jag också hade kunnat springa :-).

Grattis till en bra insats också :-).

Alexandra sa...

aha Inne och röjer i terrängen minsann!Hoppas du är på G igen ...det låter som det i bloggen iallafall :D

Ingmarie sa...

Bra tips & bra pass av dig!
Vad blir det för lopp i höst?

Lennart sa...

Alexandra - Ja, jag är inne och röjer i skogen :-). Jag är också på G igen. Om några veckor eller så, då blir jag farlig... :-).

Ingmarie - Tack! Tävlingsplanerna i höst är lite vaga. Hälsopoppet i Huddinge och Hässelbyloppet är de lopp jag funderar på. Har du några förslag?

Ingmarie sa...

Finns ju hur mycket som helst. Mitt problem är att välja..:-)