onsdag 7 augusti 2013

Terrängintervaller

Det är skönt att pressa på. Det är skönt att trycka på i uppförsbackarna utan att tänka på vad som skall komma sen, för det som kommer sen, det kommer sen, och det hanteras sen.

Idag sprang jag sex terrängintervaller över 930 meter i 4:10-fart med 2 min gå vila. De två första intervallerna var jobbiga. Jag pressade, flåsade och svettades. Jag fruktade vad som skulle komma sen, men sen gick det ganska bra.

Mina ben kändes lite stumma efter gårdagens distanspass, men jag kände mig också stark. Nu känner jag mig hoppfull. Nu känner jag att det ska bli riktigt kul att försöka springa Hässelbyloppet på 37 minuter.

9 kommentarer:

Ousa sa...

Det fixar du!

Martina sa...

Det sista som lämnar människan är hoppet. Klart du fixar det...jag "hoppas" på dig ;-)

Håkan sa...

Själv tyckte jag de första två var ok, det var sedan det blev tungt! Om du hade ett sådant bra pass dagen efter 14km efter att precis ha kommit igång så bådar det nog gott inför hösten.

Lennart sa...

Åsa - Ha, ha. Ja, men oj vad saker måste fungera för att jag ska klara det :-).

Martina - Tack! Det är ett tufft mål och jag hoppas att kroppen håller ihop. Det blir nästan bara löpning i terräng och på bana för att minska slitaget på kroppen :-).

Håkan - Tack! Jag tänker som dig. Det är därför jag känner mig hppfull :-). Jag kanske skall ha det här passet som "avstämningspass/formkontroll" i fortsättningen :-).

Anonym sa...

Jag oroar mig ofta i förväg... *irriterad på mig själv*

Det är så mycket som sitter mentalt. Man bör ju (som du säger) bara tänka NU!! :-)

Alexandra sa...

Jag apade efter dig...så är det när man stalkar lennart moahahaha

Lennart sa...

Malin - Ja, jag tror också att klockan begränsar mig. har ofta funderat på att springa en tävling utan klocka, bara på känsla, för att se hur det går. Skulle inte förvåna mig om det går bättre.... :-).

Alexandra - Bra tusingar du fick till. Det lite kuperade, orytmiska terrängunderlaget gör att dessa tusingar tar riktigt bra :-).

Henrik sa...

Låter som ett riktigt bra och väldigt jobbigt pass :-)

Ska bli intressant att följa hur upplägget med fokus på terräng och bana faller ut. Lycka till!

Lennart sa...

Henrik - Jag tänkte träna i terrängen och gå över mot bana sen när tävlingsformen skall finslipas :-)!

Jag tror det ger en bättre helhet och styrka i löpningen.