söndag 30 juni 2013

Runrundan 2013

Runrundan 2013 sprang inte jag. Jag ställde in. Jag ville inte riskera att förvärra min skada i foten. Så här i efterhand var det ett klokt beslut. Igår kväll fick jag nämligen ont i halsen, och idag har jag lite feber. Jag tror helt enkelt inte att det hade gått bra att springa med fotproblem och en begynnande infektion i kroppen. Det känns helt rätt att jag ställde in.

Dock hjälpte jag till med arrangemanget. Jag hjälpte till i nummerlappsutdelningen och vid vätskekontrollen i Risbyle efter 8.5 kilometer, och det var ett par nya erfarenheter.

Nummerlappsutdelningen var kul. Det var kul för det var ett ställe där jag mötte alla löpare. Det var ett ställe där det var jättelätt att få kontakt med löpare, och alla berättade mer än gärna om sin uppladdning och sin målsättning. Det enda som behövdes var en enkel öppningsfråga som till exempel; Hur känns det? Sen strömmade orden fram. Ofta intressanta berättelser.

Efter nummerlappsutdelningen tog jag bilen de 8.5 kilometrarna upp till vätskekontrollen i Risbyle. Där hade andra funktionärer redan förberett med vatten, dextrosol och sportdryck. Det var bara de sista förberedelserna kvar.

Innan första löpare anlände jagade vi också bort en huggorm som kom ringlades på vägen. Huggormen verkade försöka komma åt vår sportdryck, men det fick den inte, och när vi hade jagat bort huggormen berättade de andra funktionärerna att de redan hade hunnit jaga bort en snok. Att stå vid vätskekontrollen i Risbyle var ingenting för ormrädda.

När första löpare passerade var alla ormar bortjagade, och jag tyckte det gick ganska bra att dela ut vatten, även fast det kändes svårt att göra rätt. Jag försökte hjälpa till, men det kändes mest som att jag var i vägen. Jag vet inte om ni känner igen känslan, men det kändes så.

När sista löparen hade passerat städade vi upp, och sen tog jag bilen tillbaka till start och målområdet. Där mötte jag segraren i loppet och gratulerade honom. Det visade sig att han var missnöjd. Han var missnöjd med sin tid, och för honom var tiden viktigare än placeringen. Det spelade tydligen ingen roll att han hade vunnit. Dock tror jag att han kommer uppskatta vinsten när det har gått lite tid. Allt är inte bara en bra tid.

Jag tror att Runrundan årgång 2013 gick ganska bra för de flesta. Jag mötte bara glada och positiva löpare, både före och efter loppet, och jag tycker att de som sprang var jätteduktiga.

12 kommentarer:

anneliten sa...

Bra att du inte sprang. Med ont i halsen. Jag håller på at förvandlas till en "morsa" som förmanar alla löpare som riskerar sitt hjärta genom att springa med infektion i kroppen. Men dig behöver jag inte förmana idag ;-) (Fy för ormar förresten)

Helena sa...

Tack för all service och glada tillrop! Det hjälper verkligen. Jag är extremt ormrädd så om ni hade låtit ormarna ligga kvar på vägen hade jag nog varit betydligt snabbare förbi er kontroll. Hoppas att du kan springa nästa år. Själv ser jag fram emot nästa år med nya tidsmål (trots att mina fötter inte ser fram emot att komma ner i löparskor igen)

Håkan sa...

Ja då var det verkligen ett bra beslut att du inte sprang!

Det var ett bra arrangemang från alla glada funktionärer och väldigt glad och positiv stämning före, under och efter loppet.

Idag så känns det ok i kroppen och vore det inte för de två stora blåsorna på varsin fot så skulle jag kunna ta en återhämtningsjogg, men den får vänta ett par dagar.

Andreas Åkesson sa...

Man kanske borde vara funktionär själv på något lopp och vara social, nu när man själv vet hur man "tickar". Har dock varit funktionär på ett lopp, men det var innan löplivet. (:

Lennart sa...

Anneli - Tack! Det blir ingen träning nu. #38.5gradersfeber.

Helena - Tack! Du sprang bra Helena. Ska jag vara helt ärlig hängde jag inte riktigt med när du kom farandes :-). Du sprang så fort :-), och under 1:50 på första halvmaran är riktigt bra! Stort grattis!

Håkan - Tack! Du kämpade bra och de där blåsorna kan du nog vara utan.... :-). Jag tror att du, precis som jag, är lite sliten nu och att det är svårt att ladda upp mentalt. Den här fökylningen jag har kom på det sättet ganska lägligt.

Andreas - Ja, prova det. Har du ingen lokal klubb du kan stödja?

Grattis till en bra tid i Trosa föresten!

Ingmarie sa...

Alla löpare borde vara funktionär då och då för att förstå jobbet bakom. :-)

Magnus sa...

Låter enORMt trevligt.

Lennart sa...

Ingmarie - Ja, då kanske det hade blivit mindre åsikter om arrangemangen :-).

Magnus - He, he, den hade jag inte tänkt på :-).

Johnny sa...

Jag letade lite efter dig vid starten, men det kan förklara varför du inte syntes till.

Ute på banan är jag för inne i löpningen för att känna igen någon :-)

Alla funktionärer höll toppklass i år igen, imponerande tycker jag faktiskt.

Lennart sa...

Johnny - Jag såg ditt namn i resultatlistan och jag är besviken på mig själv att jag inte såg dig.

Jag ser på ditt startnummer att du efteranmälde dig och efteranmälan hanterades inte av mig. Jag hade bara hand om föranmälda löpare (män) till halvmaradistansen. Jag missade dig vid nummerlappsutdelningen och vid vätskekontrollen var allt så rörigt så jag han inte se alla som kom farandes.

Hoppas vi ses vid annat tillfälle :-). Kul för övrigt att Sophia vann sin klass!

mikael sa...

Är det inte så att man kan göra riktigt bra resultat just innan en förkylning är på väg att bryta ut?

Jag spelade korpfotboll en gång med förkylning i kroppen. Det slutade med lunginflammation. Har nog aldrig varit så vek och liten i hela mitt liv.
Nu är jag extra försiktig med träning och förkylningssymtom

Krya på dig

Katarina sa...

Mycket bra organiserat lopp och fin bana! :)