torsdag 27 juni 2013

Barn och elitsatsning

Jag gillar att träna hårt. Ett par träningspass i veckan brukar vara lite mer ansträngande än de övriga. Som igår. Igår sprang jag åttahundrametersintervaller. Det var ansträngande. Det var ett bra pass.

Igår var jag fokuserad. Jag pressade, och kände att passet tog bra. Jag kände att jag blev bättre, och efter passet kände jag mig nöjd.

Det känns bra inför Roslagsnatta den fjärde juli. Min målsättning är att springa Roslagsnatta, 5 km, på 18 minuter. Det kommer bli svårt, men jag kommer försöka. Jag kommer verkligen försöka.

Jag tränar hårt av egen vilja. Jag sätter upp egna mål, och jag tränar för att uppnå mina mål. Det är jag själv som bestämmer. Det är min egna inre kompass som visar vägen. Det är viktigt. 18 minuter på Roslagsnatta är min målsättning. Det är inte min mamma, pappa eller min tränares målsättning.

Jag tycker det är självklart att jag tränar det jag tycker är roligt att träna. Jag tycker det är självklart att min träning sker på mina villkår. Jag tycker också det är självklart att samma principer gäller för barn, men det verkar inte vara lika självklart för alla.

Ingmarie Nilsson har skrivit en artikel i nya numret av Runner's World. Artikeln handlar om barn och elitsatsning. En bra artikel. Många har fått komma till tals, även jag, och Ingmarie belyser många aspekter. Artikeln är intressant. Läs den.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Då ses vi på Roslagsnatta! Då ska vi springa fort! // Mattias, VFK

Alexandra sa...

Den där tidningen får jag allt köpa nu när min idol Lennart är med :D

Lennart sa...

Mattias - Ja, nu satsar vi för fullt :-)!

Tror du att det är samling vid Pressbyrån för genemsam avfärd mot Norrtälje?

Alexandra - Ja, nu måste du absolut köpa RW :-). Jag röstar på dig som nästa nummers läsarprofil :-).

Henrik sa...

Mycket bra artikel. Och kloka ord av dig :-)

Är själv tränare för en friidrottsgrupp med barn födda 04-05 så ämnet känns väldigt aktuellt.

Lennart sa...

Henrik - Tack! Vad kul att du gillade det. Det är ett väldigt aktuellt ämne.

Jag tror också att det är en fråga som många föräldrar bör fundera lite extra på.

Kul att du kommenterade!