lördag 22 juni 2013

Starka avslutningar

Det är ganska skönt att springa en tusing i milfart. Det är inte så jobbigt. Det är kontrollerat. Det är ca 3:52-3:53 min/km.

Efter en tusing i milfart behöver jag inte vila så mycket. Det räcker med en minut. Det behövs inte mer. Efter det känner jag mig fräsch. Det är bara att springa på.

Efter en tusing i milfart kan jag också välja att inte vila. Jag kan välja att skarva på en fyrahundring i överfart. Då blir det lite jobbigare. Då blir det en intervall över 1400 meter med en snabb avslutning. Det är en intervall som jag har sett Runday köra.

En tusing i milfart direkt följt av en fyrahundring i överfart är en jobbig intervall. En jobbig intervall som förhoppningsvis ger en styrka i slutet på lopp. En styrka som kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

19:04 över 5000 meter var ingen rolig tid. Den tiden vill jag undvika att få en gång till. Därför sprang jag 1400 m intervaller idag. Därför sprang jag tusingar i milfart direkt följt av en fyrahundring i överfart.

Snittfarten på intervallerna blev 3:50 - 3:49 - 3:48 - 3:50 - 3:52 med en vila på två minuter mellan intervallerna.

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

När blir nästa 5000m lopp?

Lennart sa...

Ingmarie - Det korta svaret är Roslagsnatta den 4 juli :-). Nästa 5000 m lopp på bana vet jag inte ;-).

Vill nu göra mitt svar lite längre genom att säga att jag inte kommer att springa Runrundan den 29 juni som planerat. Jag tror inte att min fot kommer att klara det. Foten känns som innan maran och jag tror inte att en halvmara på asfalt i tävlingsfart är hälsosamt. Jag kommer att vara med på Runrundan som funktionär i stället :-).

Ingmarie sa...

Tråkigt med foten men funkisar är viktiga!

Lennart sa...

Ingmarie - Ja, det viktigaste är att de är funkis :-). Just nu är de som innan maran.

Andreas Åkesson sa...

Härligt pass. Jag debuterade med intervaller (tusingar) på bana i helgen. Jobbigt som fan, men det verkar ge resultat! (:

Roslagsnatta. Då kanske vi ses under loppet då! (:

Lennart sa...

Andreas - Du verkar utvecklas så bra utan intervaller men tusingar är bra.

Vi ses säkert på Roslagsnatta :-)!