måndag 1 juli 2013

Träna när man är sjuk

Hur sjuk kan man vara för att träna? Frågan dyker ofta upp på olika internetforum. Den vanligaste åsikten är att om symptomen sitter i halsen eller nedanför så är det definitivt träningsförbud, annars beror det lite på.

Efter att ha följt Anneli så har jag förstått att det bästa är att vara försiktig. Jag har verkligen förstått det. Jag har också förstått att det bästa är att inte träna oavsett var symptomen sitter. Även om symptomen sitter ovanför halsen.

Jag är sjuk. Min symptom sitter i halsen. Min symptom sitter i luftrören, näsa, öronen och i kroppen. Jag har 38 graders feber, och jag svettas så fort jag rör på mig. Det betyder träningsförbud. Det betyder alltid träningsförbud.

8 kommentarer:

Staffan sa...

Feber och äkta halsont med sjukdomskänsla är givna show-stoppers. I perioder går jag ibland och nyser utan att ha några andra symptom (tror inte jag är allergisk heller) och då tränar jag som vanligt. Likaså med lätt snorighet utan halsont även om jag då bara tränar lätt.

Krya på dig, inte roligt att inleda semestern med att vara sjuk!!

Lennart sa...

Staffan - Ditt sätt låter som "om symptomen sitter i halsen eller nedanför så är det definitivt träningsförbud, annars beror det lite på" :-).

Jag hanterar det ungefär som dig, annars hade man ofta fått ställa in :-), men Annelies besvär har fått mig att tänka efter. Verkligen att tänka efter.

Håkan sa...

Jo jag har oftast kört lite mer "det beror på" stilen och försökt känna efter om det trots allt går att träna lite. Men efter Annelies upplevelse så ska jag ändra mig till att vara ännu mer restriktiv för träning vid minsta symptom.
Krya på dig!

Jenny B sa...

Sjuk: Ingen träning!
Allergisk: Helst träning!
Svårigheten är att veta vilket det är frågan om...

Krya på dig, Lennart!

Lennart sa...

Håkan - Tack! Det känns redan mycket bättre!

Jenny - Tack! Som jag skrev till Håkan.... "Det känns redan mycket bättre" :-). Hoppas faktiskt på ett kortare träningspass imorgon redan :-).

anneliten sa...

Bra där! Mitt nya mission i livet är att se till att folk inte tränar sig till myokardit, tack för hjälpen med det!

Andreas Åkesson sa...

Är precis mittemellan frisk och sjuk, så vi får väl se hur det blir med min start i morgondagens lopp! (:

Lennart sa...

Anneli - Det är vi som skall tacka dig för att du delar med dig av din upplevelse. Jag hoppas att du kryar på dig och jag önskar att du får en snabb återhämtning!

Andreas - Jag är fortfarande lite förkyld så jag ställer in Roslagsnatta. Hoppas vi ses någon annan gång!