söndag 21 juli 2013

Mätbara förbättringar

Löpningen är mätbar. Varenda sekunds förbättring kan mätas, och den mätbara förbättringen sporrar. Sporrar till att träna mer, och hårdare. Sporrar till att fortsätta träna.

En cancerbehandling är säkert inte lika mätbar. Mår jag bättre idag än vad jag gjorde igår? Blir jag friskare? Frågor som kan vara svåra att få svar på. En cancerpatient kan i många fall bara hoppas.

Själv har jag aldrig haft cancer, så jag vet egentligen inte hur det känns. Jag kan försöka föreställa mig hur det känns, men det tror jag inte är rättvist mot de som har cancer. Kristian som skriver bloggen "I kroppen min" kämpar mot sin cancer. Han vet hur det känns. Han skriver starka texter. Läs dem.

Själv kämpar jag mot Borrelia. Det är en obehaglig infektion. Har man otur kan den sätta sig på nervsystemet., men har man lite mer tur kan det kännas ungefär som en förkylning.

Min Borrelia känns ungefär som en förkylning. En förkylning som inte riktigt vill ge med sig. 10 dagar med penicillin trodde jag skulle göra mig frisk, men infektionen har inte gått ur. Är jag friskare idag än vad jag var igår? Jag vet inte. Det är jobbigt att inte veta.

Det är svårt att mäta hur mycket friskare jag är idag än vad jag var igår. Jag kan bara hoppas att det snart är över.

8 kommentarer:

Jenny B sa...

Usch, så tråkigt! Hoppas att du snart blir bra!

Roligt att du är igång med bloggandet i alla fall. Välkommen! Jag har saknat dina underfundiga inlägg!

Peter sa...

Jobbigt med Borelia. Visste du att du blivit fästingbiten?
Hoppas du kurerar dig inom kort.

Lennart sa...

Jenny - Tack för din positiva feedback! Imorgon skall jag till vårdcentralen för en extra koll! Vi får hoppas på ett bra besked.

Peter - Nä, jag hade inte märkt det. Troligtvis var det när jag sprang OBT-varv eller stod och delade ut nummerlappar på Runrundan.

Olov sa...

Ojdå, borrelia. Låter helt klart inget vidare. Hoppas du blir friskförklarad snarare än kvickt!

Andreas Åkesson sa...

Fasen också! Bara hoppas på att du tillfrisknar snabbt och är tillbaka på benen snart!

Lennart sa...

Olov - Tack! Det hoppas jag också, men det blev inte så idag.... :-(.

Andreas - Ja, vi får hoppas på en snabb återhämtning.

Håkan sa...

Usch då! Men tur att de redan vet ? Att det är borrelia så att du får rätt behandling. Har kollegor som fått tagit ett par penicillinkurer för att bli av med det. Krya på dig!

Lennart sa...

Håkan - Helt rätt. Det är faktiskt inte 100% säkert men allt tyder på Borrelia.

Jag var i Danmark när jag första gången uppsökte läkare och där var de inte lika vana vid symptomen men jag fick ändå penicillin. Första kuren avslutades igår kväll så vi får se hur det blir. Gårdagens blodprov tar någon vecka att analysera.