fredag 16 september 2011

Träna den tiden som erbjuds

Är livet fullt av aktiviteter samtidigt som man vill träna så får man helt enkelt träna den tiden som erbjuds. Är den tiden som erbjuds en fredagskväll klockan 20:00 så får man träna den tiden. Det gjorde jag idag. Jag sprang ett intervallpass på 8*1000 meter på Vallentuna IP, och så här i efterhand är jag väldigt nöjd med att jag genomförde det här passet.

Tiderna på de första tre intervallerna blev 3:50 - 3:55 - 4:00. Som tiderna visar hade jag lite svårt att hitta rätt tempo, men efter den tredje intervallen flöt det på bra, och på de fem avslutande intervallerna blev tiderna 3:58- 3:58 - 3:58 - 3:56 - 3:56.

Ikväll var vädret helt perfekt för löpning, och det kändes som att jag hade ork och energi för ett par intervaller till i samma fart. Dock höll jag mig till planen och avslutade efter åtta intervaller.

4 kommentarer:

Henrik sa...

Känner igen det där, sedan jag blev pappa har jag lärt mig att det finns fortfarande gott om tid till träning men man måste ta vara på tillfällena som bjuds.

Hempa sa...

Helt rätt, man får plocka den tiden som ges. Kutade faktiskt också igår trots att fredagar brukar vara heliga. Snabba tusingar, det bor en sub40-löpare i dig :-)

Robban sa...

Ett sent grattis till snyggt personbästa på Kistaloppet... Har precis kommit hem från Turkiet... Träningen under veckan har bestått av bad och sol :-) ... Kommer att åka och hejja på dig på Hässelbyloppet i alla fall... Kör hårt...

Lennart sa...

Henrik - Visst är det så :-). Det är bara det att jag aldrig riktigt vänjer mig. Klockan 20:00 en fredag känns lite konstigt....

Hempa - Hoppas att du har rätt. Kul att höra att jag inte var ensammen i fredags... :-).

Robban - Tack Robert och välkommen hem. Hoppas att ni hade det bra. Jag har ju själv varit där och har lite svårt att tro att ni inte hade det bra.

Då ses vi på Kistaloppet, kul! Du får komma ut och hälsa på någon dag så kan vi passa på och köra ett pass :-).