onsdag 17 november 2010

Målsättningar 2011

Jag går som många andra och funderar på målsättningar för 2011. Mina tidigare mål, att klara milen sub 40 och halvmaran sub 1:30, kvarstår eftersom jag inte lyckades nå dessa mål i år.

Under 2010 blev min bästa tid på 5 km 19:38 som jag gjorde på Roslagsnatta den 1 juli. Den tiden vill jag förbättra och målsättningen på 5 km blir i första hand sub 19 min. Detta mål är lite av ett delmål för att klara milen sub 40.

Målsättningen kring Marathon är lite problematiskt. Jag har inte nått målet sub 3:30 men på NYCM kom jag in på 3:31:06 vilket bara är 67 sekunder från målet sub 3:30. Det känns inte helt rätt att träna en hel vinter med målsättningen att förbättra mig 67 sekunder på Marathondistansen så jag tänkte faktiskt lägga upp tre mål enligt:
  1. Sämsta tid på Stockholm Marathon, sub 3:30
  2. Huvudmål på Stockholm Marathon, sub 3:25
  3. Optimistiska mål på Stockholm Marathon, sub 3:20
Jag vill väldigt gärna sätta mitt huvudmål till sub 3:20 och mitt optimistiska mål till sub 3:15 men jag har haft såna problem med skador det här året så jag vågar inte riktigt sikta så högt. Skulle det vara så att jag lyckas vara skadefri kanske jag reviderar målsättningen, men för tillfället skulle det inte kännas riktigt bekvämt.

Sammanfattningsvis så ser målen för 2011 ut så här:
  • 5 km, sub 19
  • 10 km, sub 40
  • Halvmarathon, sub 1:30
  • Marathon, sub 3:25 (obs, optimistiska målet är sub 3:20)
Jag har också ett annat mål för 2011 som inte är baserat på tider. Detta mål är att jag vill springa ett Marathon utomlands hösten 2011. Jag har inte bestämt vilket Marathon det blir och jag återkommer till detta när jag har bestämt mig.

9 kommentarer:

Morgan sa...

First we take Manhattan, then we take Berlin.

Anonym sa...

Kan du lösa en startplats till Berlin är väl det en mara att persa på. Jag sneglar på Valencia just nu, skulle vilja få in en mara i okt/nov som avrundning på säsongen. Skrik till om du hittar något spännande lopp eller kommer på hur en startplats i Berlin ordnas.

Dina målsättningar låter väldigt vettiga och logiska. Det blir kul att fortsätta följa din träning!

Morgan sa...

När det gäller Berlin är det bara att fylla i en webbenkät om din hälsa och betala anmälningsavgiften. Det blir dyrare ju längre man väntar.

Lennart sa...

Hej Morgan * 2! Berlin har jag tänkt på men jag har redan sprungit Berlin Marathon och jag skulle vilja prova något annat. Funderar på Chicago men har inte sett resor dit vare sig på Springtime eller SRRC. Vet du hur man får en startplats på Chicago Marathon?

Ang Berlin och Hempas fråga: Precis :-)

Hej Hempa! Kan ingenting om Valencia men Berlin är bara att anmäla sig till på deras hemsida. Fungerar ungefär som att anmäla sig till SM. Det är det som är så bra med Berlin och sen kan man ordna resa och hotell själv. Man behöver ingen resebyrå. Inget strul.

Jag ordnade allt själv när jag sprang Berlin Marathon :-)

Ingmarie sa...

Härligt Lennart! Får du bara vara frisk och hel grejar du det! När det gäller utlandsmaror så finns det ju en del att välja mellan. Om du inte är ute efter en supersnabb bana men ett fantastiskt kul lopp så skulle jag fundera på Dublin. Ett toppenlopp och sen kan du ju dricka Guiness efteråt. :-)

Lennart sa...

Hej Ingmarie! Ja, Dublin kanske kan vara något. Går den på hösten? Det skall jag kolla upp.

Hoppas dock att jag hittar en väg in till Chicago Marathon. Den ingår i Big Five :-)

MVH

Morgan sa...

För lite mer information om Chicago kan du besöka Jonas blogg: http://www.teorier.com/

Staffan sa...

Chicago är ju (också) en fantastisk stad (har aldrig varit i NYC så jag kan inte jämföra). Den har ju dock smeknamnet The Windy City men jag vet inte hur mycket av Marathon-banan som går längs med Lake Michigan.

Dina mål ser vettiga och bra ut!

Lennart sa...

Hej Morgan! Då har jag varit inne och bloggat lite med Jonas angående Chicago Marathon och det var jättebra besked. Inga kvaltider, bara att anmäla sig och anmälan öppnar i februari. Nästan 100% säker på att jag anmäler mig.

Tack för att du etablerade kontakten :-)

Hej Staffan! jag har hört att Chicago är en snabb bana och det är ett stort lopp så det kan bli kul.

Angående mina mål vet jag fortfarande inte om jag kan hålla igen och träna för att klara 3:25. Jag vill så gärna träna för att klara minst 3:20 men det är skadorna som "ligger och spökar" lite. Vi får se hur det går när träningen drar igång :-)