måndag 22 november 2010

Äntligen löpning

Efter en veckas vila från löpningen var det äntligen dags att gå ut och springa lite. Rundan var kort, bara 5 km, men vad gör det när man kan vara ute och springa i lite slask och snömodd :-). Vädret och underlaget gjorde mig inte någonting utan det var bara skönt att få träna lite löpning igen.

Öppnade i lugn 5-fart för att sedan öka lite. Det kändes ganska tungt första 3 km och en tanke som slog mig var, "hur kunde jag springa så här fort en hel mara för bara två veckor sedan?". Den tanken struntade jag i för jag vet att jag kan bättre och då ökade jag lite de sista 2 km. Det hela slutade med att rundan avslutades på ett snittempo av 4:49 min/km.

Det var en perfekt runda för att mjuka upp vaderna lite och på onsdag hoppas jag komma ut på ett lite längre pass. Nåja, långt kanske den inte blir men förhoppningsvis ca 8-10 km.

2 kommentarer:

John sa...

Imponerande med alla dessa löpare som ger sig ut i skitvädret. Själv har jag blivit bekväm och hamnat på bandet det senaste. Men det går ju tyvärr inte jämföra med att springa ute. Kommer inte våren snart!?!

Lennart sa...

Hej John!
Jag vädret är som det är men har man inte tränat löpning på en vecka och inte har ett löpband går man ut.....

Jag trivs bäst ute också...

MVH