onsdag 30 juni 2010

Upplägget inför torsdagens 5 km lopp

Har funderat på upplägget inför torsdagens 5 km lopp, Roslagsnatta. 5 km är för mig en lite kortare distans än vad jag är van vid så det känns lite speciellt. Baserat på vad jag har presterat på intervaller, snabbdistans, testlopp och att jag inte har en aning om hur banan ser ut imorgon funderar jag på att försöka genomföra loppet enligt följande:
  • Km 1-2 planerar jag att försöka hålla 3:50-tempo
  • Km 3-4 skall jag försöka bevaka 4 min tempo
  • Den sista km skall jag försöka springa så fort jag bara kan!
Så, det innebär alltså att upplägget för loppet är att börja med nästan max-fart den första och andra km och sen fortsätta och springa på nästan max-fart den tredje och fjärde km för att sedan avsluta den sista km med max-fart :-). Hur svårt kan de va?

Om detta fungerar hoppas jag på att få en tid mellan 19:30-20:00. Känns nästan onödigt att säga att målet är att gå under 20-minuter men jag säger det ändå. Målet är att klara 20 minuter imorgon!

Hmm, få se om jag klarar 20 minuter imorgon, inte helt säkert på det men jag hoppas på det :-)

2 kommentarer:

snorsportarn sa...

Bra plan! Jag har själv aldrig sprungit 5 km, men om jag extrapolerar neråt från milen gissar jag att ett lagom tempo innebär DNF-tankar redan efter 2 km... Jobbigt var ordet, sa Bull, lycka till!

Lennart sa...

Tack Joxaren och välkommen till min blogg, tror du har helt rätt när det gäller DNF tankar redan efter 2 km. Mycket kommer att sitta i huvudet idag.

Bra mara du gjorde i år, grattis.