tisdag 8 juni 2010

Återhämtningslöpning, 5.07 km

Genomförde första passet efter maran. Det blev en lugn återhämtningsjogg på 5.07 km, tid 25:20, 5:00 min/km.

Träningsvärken sitter fortfarande i lite men det kommer att vara OK om några dagar. Är väldigt sugen på att köra igång med kvalitetsträning nu. Stockholm Marathon är jobbigt men motivationen att fortsätta träna hårt för att nå mina målsättningar har bara höjts. Har svårt att sitta still. Jag vill gå ut och träna hela tiden.....

Stockholm Marathon gav mig en enorm "energi kick". Ser redan fram mot nästa års Stockholm Marathon och självklart New York City Marathon!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lennart: Hur lyckades du anmäla dig till NYC Marathon? Kräver inte de att man kvalar in med äldre resulatat i andra maror? Eller är det Boston Marathon jag tänker på?

Hur gick det förresten med dina kompressionsstrumpor. Använder du dem och hur fungerar de? Jag har själv inte testat men många tycker de är bra speciellt på långlopp.

Knät höll även för lätt lunk på 10km igår, men det blir nog lätt löpning ett par veckor framöver för mig tills jag får tillbaka förtroendet för knät.

/Peter

Ingmarie sa...

Lugn och fin nu. Håll i tyglarna! Du är INTE fit for fight ännu.

Lennart sa...

Peter: Bra att knät håller!

Ang NYCM åker jag med SRRC-löparresor. Anmälde intresse i slutet av sep 09 och kom med på reservplats. De ordnar boende, transfeer och startkort (fungerar som Springtime). Du har rätt att man kan kvala in också. Kvaltiden är 2:55 för herrar under 40 år, japp 2:55 (!). Sista vägen in är att delta i ett lotteri. Då är man garanterad plats 5:e gången man är med i lotteriet och det kände jag inte att jag hade tid med.

Kompressionsstrumporna fungerar bra, det blir lite varmare om vaderna och det känns som de stabiliserar också. Kommer att fortsätta med det ett tag.

Lennart sa...

Ingmarie: Bra att du håller tillbaka. Vill inte göra något dumt. Det tar väl minst en vecka innan man kan börja tänka på att träna lite hårdare.

jag litar inte heller på vaden ännu och kommer vara noga med att öka successivt och värma upp ordentligt.