fredag 22 november 2013

Jag är ingen missbrukare

Jag gillar att dricka öl och vin på fredagar. Det är skönt att belöna sig själv efter en hård arbetsvecka. Ibland blir det lite mer än tänkt. Lite längre, och lite hårdare. Jag blir så härligt lugn av det. Som idag. Idag blev det 18 kilometer i 4:45-fart.

Jag är ingen missbrukare, och jag ljuger inte om hur mycket jag dricker, förlåt, tränar. Varken för mig själv eller för andra. Jag dricker ca 3 gånger per vecka, eller tränar. Inte mer. Dock visar min träningsdagbok att det blir ca 5-6 träningspass per vecka, fast det är bara tillfälligt. Jag kan minska på det när jag vill. Det är inget problem.

Jag är ingen missbrukare. Jag blir bara lite lynnig när jag inte har tränat på några dagar, men jag har kontroll på mitt drickande.

Jag är ingen missbrukare. Dagen efter en hård fylla, träningspass, är det också skönt att ta en återställningsgrogg, oj förlåt, jag menar en återhämtningsjogg......

10 kommentarer:

Gabriel L E sa...

Hahaha! Klockrent! :)

Lennart sa...

Gabriel - Ja, likehterna mellan alkoholism och löpning kan vara stora :-).

Bara för att undvika missförstånd kanske det är bäst att tillägga här i kommentarsfälet att jag dricke väldigt lite alkohol. När jag fyller upp inför midsommar brukar jag få kasta Julölen, och tvärt om vid Jul :-).

Mellan Jul och midsommar kan det bli lite vin. Ofta väldigt dyra viner, typ 700 kr flaskan :-). Ja, så snobbig är jag :-).

Håkan sa...

Det är den där återhämtningsgroggjoggen man ska passa sig för, det är den som gör att man trillar dit...
;-)

Lennart sa...

Håkan - Ja, man får passa sig så att man inte blir en "joggare som groggar" :-).

mikael sa...

Såg ett inslag om att det blir allt vanligare hos ungdomar att välja bort alkoholen. De intervjuade någon om vad de tyckte var jobbigt med att vara nykterist. Dels att hela tiden försvara sig om varför de inte dricker alkohol och att ständigt få höra från de som dricker "jag dricker nästan aldrig alkohol" "jag dricker ändå så lite"

Jag är den som ändå som dricker så lite. Funderar ofta på varför jag dricker. Tänke att vin är gott ibland. Men det finns annat, som är alkoholfritt, som också är gott att dicka ibland. Typ läsk ....

Vad ville jag säga med det här inlägget? Jag vet inte :)

Anonym sa...

Va fan. Uhrbom dricker 10-15 öl i veckan. Och han är snabb som en raket i alla fall! Själv dricker man 7-8 starköl i veckan (50 cl). Gott som fan.

Christoffer,
FK Studenterna.

Lennart sa...

Mikael - Det låter som att du och jag är ungefär lika dana. Klart att jag dricker vin och öl på gemensamma middagar och så där, men jag drack mer förr.

Är vi hemma själva dricker vi aldrig av någon anledning. Det ingår inte i vårt beteendemönster att dricka. Jag tänker inte ens på det :-).

Lennart sa...

Hej Christoffer!
Ja, det verkar inte påverka honom neagtiv :-), och troligtvis inte dig heller :-).

Mitt inlägg var mer en liknelse mellan beroendebeteende för alkoholister och löpare. Vi är nog inte så olika som man kan tro :-). Mår du och Fredrik bra så tycker jag att ni ska fortsätt och leva som ni gör. Det verkar gå bra :-).

anneliten sa...

Hi hi... Vit period för mig alltså...

Lennart sa...

Hej Anneli!
Suck! Ja, och jag hoppas att du är igång snart igen!