söndag 17 november 2013

Allt är material

Allt är material. Allt jag ser, gör, hör och säger. Allt är material till bloggen.

Tränar. Material till bloggen. Hål i skon. Material till bloggen. Smutsiga kläder. Material till bloggen. Duschar. Material till bloggen. Äter. Material till bloggen.

Åker tåg. Hittar inte bilnyckeln. Trafikregler i en rondell. Städar i carporten. Dricker kaffe. Handlar julklappar. Pratar med grannen. Målar. Tänker. Allt är material till bloggen. Allt kan bli ett inlägg.

Det enda som begränsar mig är min egen förmåga att hitta en intressant infallsvinkel med en inledning, ett mittstycke och ett avslut. Gärna kopplat till löpning.

Idag har jag tränat, och idag ska jag skriva ett inlägg till den här bloggen. Alltså de inlägget du läser nu. Jag kan välja att fokusera inlägget på mitt träningspass som blev ett distanspass enligt 6 km i 4:40-fart + 3 km i 4:15-fart + 3 km i 4:40-fart.

Jag kan också välja att fokusera inlägget på människorna jag mötte. Till exempel att jag mötte Micke som var ute och sprang med sin hund, eller att jag mötte Johan som jag planerar att springa ett långpass med senare.

Eller vänta. Jag kanske ska fokusera inlägget på att jag åt lite mindre till frukost med syfte att undvika håll, eller att det kändes lite segt att ta det första steget över tröskeln. Hmm. Nä. Första steget över tröskeln skrev jag om förra veckan.

Allt är material, och det svåraste är oftast att välja vad jag ska fokusera på, och att välja bort material för att hålla inlägget kort och koncist.

16 kommentarer:

Peter sa...

Ja detta är väl den tuffa verkligheten för alla dessa moderna proletärer, bloggarna ;-)

Ännu värre skulle du ha det om du som många andra hade som ambition att illustrera dina inlägg med intressanta bilder.
Iofs tycker många att det är nog intressant med 2-3 selfies som illustration men det kan nog vara ganska betungande att ta dessa också. Jag fattar inte att folk orkar. Det måste vara stort värde i den bekräftelse man får för att man skall orka i längden antar jag.

Du gör ett bra jobb med att hålla inläggen korta och koncisa! Jag kan ju inte ens skriva en kommentar som är lika kort som dina inlägg :-) Och jag brukar inte anses som pladdrig.
Bra jobbat, helt enkelt.

Lennart sa...

Hej Peter!
Ja, det där "selfiesarna".

Det var inte så länge sedan någon la ut en bild på sig själv naken i ett badkar efter att ha sprungit ett lopp. Det var ju värdigt gjort :-). De är hög klass det :-) (obs ironi).

Anonym sa...

- Varför skrev du så långt?
- Jag hade inte tid att skriva kortare!
/Manfred

Lennart sa...

Manfred - Ja, jag håller med. Inlägget blev lite långt. Jag hade nog kunnat ta bort det tredje sista och näst sista stycket. Budskapet hade gått fram ändå :-), men då hade jag inte fått nämna vilka jag mötte. Hmm, svårt det där :-).

Vad menar du med att du inte hade tid att skriva kortare? Jag vet att det tar tid att skriva kort eftersom det är svårt att ta bort ord och stycken samtidigt som ínlägget fortfarande ska vara begripligt. Det är faktiskt lättare och går fortare att skriva en text med många ord. Var det något sånt du menade?

Anonym sa...

Syftade inte på ditt inlägg Lennart, det var inte så långt.
Det är ett ordspråk, jag tolkar det som att budskapet är att det kan ta längre tid att skriva kort än långt.
Jag tycker det är svårt och skriva kort och koncist, en liten konst helt enkelt!
/Manfred

Lennart sa...

Manfred - Ha, ha. Jaha. Nu förstår jag lite bättre :-).

Jag kände inte till de ordspråket, men det stämmer. Det är svårt att skriva kort och koncist :-).

Brukar tänka på det när jag läser tidningar. De jobbar mycket med att göra texten kortare.

Saras Träningsblogg sa...

Haha, känner igen det där!! Bloggstoff brukar jag tänka ;-)

Lennart sa...

Hej Sara!
Kul att du känner igen dig! Jag tror att vi alla tänker så emellanåt :-).

anneliten sa...

Och om man någon gång skulle finna sig själv helt utan bloggstoff så kan man ju skriva om det. Avsaknaden av något att skriva om alltså.

Lennart sa...

Anneli - Ja, just det, precis så :-). Även fast jag kanske har råkat göra så någon gång hoppas jag att jag inte gör om det :-).

Jag hoppas att jag är tillräckligt trygg i mig själv och väljer att inte skriva ett inlägg om jag inte har något att skriva om :-).

Skosulan sa...

Bra skrivet Lennart! Löparblogazinet Skosulan har noterat ditt inlägg.

Lennart sa...

Skosulan - Tack! Var inne och kikade lite tidigare idag. Kul sida.

Staffan sa...

Träffande och riktigt, mycket bra skrivet. Hjärnan "bloggar" ständigt under löprundorna och hittar ständigt nya infallsvinklar!! Jag trodde inte jag skulle blogga ikväll men jag satte mig och kopplade av och hjärnan hittade material till ett inlägg. Jag länkade hit :-)

Lennart sa...

Hej Staffan!
Jag brukar ha infallsvinklar och formuleringarna helt klara när jag avslutar ett träningspass. Nästan alltid brukar jg ha hittat på något under passet :-).

Läste ditt inlägg. Lämnade en mycket välmenad kommentar också :-).

Staffan sa...

Tänk om vi också kunde få betalt för att vårt bloggande och skrivande?! Vilken dröm :-)

Tack för kommentaren, har besvarat den.

Lennart sa...

Hej Staffan!
Ja, vad kul det hade varit :-)!

Ha det fint!