tisdag 18 december 2012

Trötta, slitna och stela muskler

- Berätta om händelseförloppet, säger naprapat Daniel. Jag berättar. Jag berättar om min träning, intervaller, snömodd och skor. Min berättelse leder till flera teorier och alternativ till tänkbara åkommor. Åkommor som Daniel vill undersöka.

Undersökningen visade att ingenting är trasigt i foten. Undersökningen visade också att det inte finns några inflammationer i foten. Det enda Daniel hittade var trötta, slitna och stela muskler.

Behandlingen bestod av tryckmassage. Det var en hård behandling. Det gjorde ont. Ont ska med ont fördrivas, och nu har jag träningsförbud i två dagar.

Träningsförbudet är lite synd. Jag hade nämligen planer på att springa Skinkloppet här i Vallentuna, men det är jag tvungen att ställa in.

14 kommentarer:

Staffan sa...

Du har ju tränat väldigt målmedvetet ett tag nu, jag har faktiskt följt din intensiva träning med viss förvåning under senhösten och tänkt att det varit mer logiskt om det vore mars-april ;) Ingen träning är ju såklart bortkastad men jag tänker att det inte är konstigt om kroppen är lite trött nu i mörkret efter all träning!

Jenny B sa...

Inget trasigt och ingen inflammation - så skönt!
:-)
Två dagar är ju ingenting i sammanhanget (men det är såklart alltid tråkigt att missa ett lopp)

RosaMilton sa...

Träningsvila låter bra, så att det inte blir värre!

Lennart sa...

Staffan - Ja, du har rätt. Det är inte så konstigt att kroppen är trött :-).

Dock tror jag inte att det är ovanligt att springa ett backpass plus ett till kvalitetspass per vecka (kanske inte ett pass där man är helt slut, men ändå ett kvalitetspass). Jag tror mig ha sett flera klubbar som har de upplägget nu.

Jenny - Precis :-)! Två dagar är ingenting, men jag tror ändå att träningen bör vara ganska lugn ytterligare några dagar. Musklerna är slitna och tar jag det inte lugnt går jag nog sönder.

Rosa - Ja, träningsvila och lite lugn träning så hoppas jag att allt blir bra sen :-).

Håkan sa...

Skönt att höra att det inte var någon inflammation eller ännu värre! Nu blir det en skön vilopaus innan julen och sedan är du igång igen!

Helena sa...

Bra att det gick bra hos naprapaten! Jag trodde att jag hade sprungit hem skinkan när jag hörde att jag bara var 11 sek från min begärda tid... Men Uffe B "nollade" så det är bara att lägga till skinka på inköpslistan igen ;-) En fin filt var i alla fall ett bra andrapris

Ingmarie sa...

Jag har tänkt som Staffan men har inte velat lägga mig i.... Trist att du inte kan kuta men kanske kan du t.ex simma? Vattentrycket är väldigt bra för trötta muskler.:-)

Lennart sa...

Håkan - Ja, men jag kommer att träna lite på torsdag igen och troligtvi på lördag. Kanske inte 20 km tröskel :-), men lite träning blir det :-).

Helena - Grattis till andra platsen! En filt behöver man alltid i det här vädret :-). Otroligt skickligt att "nolla", jag hade nog inte varit så nära som er. Ni var otroligt skickliga båda två :-).

Lennart sa...

Ingmarie - Ja, det kanske jag kan, eller också vilar jag helt :-). Jag har lite julklappar kvar att köpa :-).

anneliten sa...

Vilken tur! Och tänk att det rådet hade du kunnat få gratis av mig :-) Men det är klart- massagen var säkert värd naprapat-pengen. Och det lugnande beskedet är förstås värdefullt. Bättre att söka hjälp en gång för mycket.

Lennart sa...

Anneli - Många kloka ord du kom med :-), och visst är det bättre att söka hjälp en gång för mycket, även om det kostar en slant. Jag tror att det här också kan vara lite förebyggande.

Ingmarie sa...

Vill inte vara "taskig" men jag antar hall-pass är uteslutet för dig på lördag? Men OM du vill så är du välkommen haka på!

Jan Karlsson sa...

Trillade in på din blogg av en olyckshändelse. Trevlig läsning.
Jag har också varit med om tryckmassage. Problem med undersida knä och iliotibialbandet. Satan va ont det gjorde när han tryckte ut musklerna. Har aldrig skrikit så mycket tror jag. Köpte en bandyboll som jag rullar på musklerna nu. Inte lika effektivt, men inte heller lika smärtsamt.

Lennart sa...

Ingmarie - Jag har stämt av här hemma nu och jag kommer :-)!

Jan - Hej och välkommen hit! Kul att du gillade det.

Det du beskrev lät inte skönt! Jag hoppas att du är bättre nu :-)!

Jag rullar just nu en tennisboll under foten som massage :-). Min naprapat rekommenderade dock en squashboll, men det har jag inte hemma så jag får klara mig med en tennisboll :-)!