måndag 17 december 2012

Naprapatbehandling

Naprapatbehandling. Ordet gör mig nervös. En naprapatbehandling kan göra ont, men det är inte därför jag blir nervös. Jag blir nervös för vilken diagnos jag ska få. Tänk om jag har drabbats av någonting som tar lång tid att läka. Jag hoppas inte det.

Det är hälen som gör ont. Det är inte roligt om det gör ont i hälen eller under hälen. Då blir egendiagnosen ofta Plantar Fasciit, Hälsporre eller Stressfraktur, men jag har inte ont i hälen eller under hälen.

Jag har ont bakom hälen och på sidan av hälen. Det gör ont ganska långt ner, men precis ovanför där hälen möter underlaget. Jag har mina egna teorier om vad det kan vara, men det blir en nervös väntan fram till morgondagens naprapatbehandling.

7 kommentarer:

anneliten sa...

Peroneus-senan kanske? Utsidan av foten under fotknölen. Min förra skada, den jag hade innan jag fick ont i hälsenorna. Tur att vi löpare finns så att naprapater kan få lön. Hoppas det är något snabbläkt nu!

Ingmarie sa...

Håller tummarna. Men du verkar ju inte ha superont eftersom du kutar?

Lennart sa...

Anneli - Jag har faktiskt tänkt på den där senan, men jag tror inte att det är det. Det gör ont på fel ställe för det. Vi får ser vad naprapaten säger imorgon.

Ingmarie - Det gör inte ont-ont utan det gör ont. Jag har känt av det här i någon vecka nu utan att det blir bättre, snarare tvärt om, och jag är orolig för att det kommer att bli värre så det är bäst att titta på det.

Jenny B sa...

Håller tummarna!
Kanske är det bara någon mindre överbelastning - ändrat löpsteg pga snön eller så?
I vilket fall låter det klokt att ta tag i det direkt!

Lennart sa...

Jenny - Tack! Min egna teori är precis det du beskriver :-)! Snömodden ger ett ändrat löpsteg som ger lite andra belastningar på foten än vad den är van vid.

Jag tror och hoppas på en lättare överansträngning, men vi får se. Det är lite nervöst :-)!

Henrik Drömmilen sa...

Skitbra att du tar tag i det direkt. Jag brukar gå och dra på det i månader, och då tar det längre tid att bli hel igen.

Lycka till hos naprapaten!

Lennart sa...

Henrik - Precis så är det. Ta tag i det direkt såblir du snabbare bra ;-). Det är svårare än vad man tror att göra så :-).