söndag 16 december 2012

16*1 minut i backe

I mitt träningsprogram står det backintervaller. Det står också att jag ska springa 15-18 repetitioner. Det är några fler än sist. Det känns utmanande, men samtidigt roligt. Fler repetitioner ger en känsla av förbättring.

Ute snöar det. Inte lika mycket som igår, men det snöar, och det är inte värre än att det går att springa backintervaller i min vanliga 235 meter långa backe.


Med dagens förutsättningar tog det ganska exakt 1 minut att springa upp för min backe, och det blev totalt 16 repetitioner. Efteråt är jag trött. Nerjoggen känns tung, men jag är nöjd. Det här var sjunde gången jag sprang backintervaller på lite drygt två månader.

5 kommentarer:

RosaMilton sa...

Du kommer att bli galet stark till våren!

Ola Nissen sa...

Du springer alltså 4:14 tempo uppför en backe, 16 ggr?!

Hur lång tid tar det dig att jogga ner, dvs hur ofta startar du dina intervaller? Jag antar att första intervallen kanske är så grym, men framåt 6-7-8 måste det börja ta emot rejält?

Lennart sa...

Rosa Milton - Jag hoppas det. De här passen tar också bra i vaderna. Jag brukar tänka på att löpningen ska vara fin med ett högt steg och bra fotisättning :-). Brukar också tänka på en kraftfull armföring :-).

Ola - Ja, 16 gånger :-)! 6 mer än vanligt!

Min backe är inte så brant. Här finns en bild på min backe och jag brukar springa 8 lyktstolpar. http://milen-sub40.blogspot.se/2011/01/distanslopning-med-en-backrusch-i-430.html

Standardpasset är 10 gånger. Dock tar joggen ner för backen ca 1:45-2:00 minuter så vilan blir ganska lång. Mentalt delade jag upp passet i 3 delar med 5 intervaller per del. Sen körde jag en extra :-). Det blev lättare då. Det här passet satt mycket i huvudet.

Benny sa...

Borde också börja med backträning så småningom, men räds halkan lite väl mycket för att våga dra på för fullt i backen. Vilka skor använder du vid backlöpning?

Lennart sa...

Benny - Hej, och välkommen hit! Backträning är bra :-). Tränar du lite backe får du igen det. Garanterat :-)! Det gynnar inte bara lår, lungor, hjärta utan även vader och ett bra löpsteg.

När jag sprang det här passet var det lite moddigt och jag använde mina terrängskor Salomon XR Crossmax. Visst släppte det lite, men det var OK.

Backen behöver inte vara så brant heller utan för mig är det viktigt att kunna hålla ett högt och fint löpsteg genom hela backen samtidigt som jag jobbar med armarna :-)! Se också länk i min kommentar till Ola ovan.