lördag 29 december 2012

Stressad

Det onda i hälen stressar mig. Det stressar mig mentalt. Jag vill träna, och förbereda mig inför nästa säsong, men jag kan inte det. Jag kan bara sitta still. Det är stressande att bara sitta still, och vänta på att det ska sluta göra ont.

Ett ont jag har letat information om. Information som var svår att hitta, men jag hittade information. Jag hittade en teori, som bekräftade min tidigare teori. Jag har alltså inte hittad någonting nytt. Det betyder att du läser en text, eller att du läser ett stycke, som är helt onödigt att läsa, för det här stycket, berättade ingenting nytt.

Teorin är att det onda hänger samman med löpning i snömodd, då blir belastningen på foten annorlunda, vilket leder till ett stressat hälsenefäste.

Mitt stressade hälsenefäste stressar mig. Hur jag än gör blir jag stressad. Springer jag ökar stressen på hälsenefästet. Springer jag inte ökar den mentala stressen. Det är stressande.

För att minska stressen kommer jag att träna alternativt imorgon.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hur ser underlaget ut inför nyårsloppet?
är det plogat och har smält undan så det blir asfaltslöpning?
/Per

Henrik Drömmilen sa...

Tänkte föreslå alternativ träning när jag läste ditt inlägg, men det hade du såklart redan tänkt på såg jag när läst klart.

Förstår precis hur du känner. Det är verkligen stressande att inte kunna träna när man vill och har mål man vill uppnå. Hoppas det går över snart.

Vilken alternativ träning har du tänkt dig?

Lennart sa...

Per - Det är plogat, men just nu kan det bitvis vara ganska besvärligt. Det ska töa lite till så förhoppningsvis blir det lite bättre. Dock är Icebug att rekommendera.

Henrik - Ja, det är alltid så här. Jag har lovat att åka slalom imorgon (Väsjöbacken i Sollentuna där du bor) så det kanske kan räknas som alternativ träning. Jag har också tänkt på simning för att hålla igång hjärta och lungor. Det kanske blir båda :-). Jag får se.

RosaMilton sa...

Antar att du fått alldeles för många råd redan men akupunktur där det gör ont kan ibland hjälpa kroppens eget läkningssystem på traven. Hoppas det ordnar sig snart. Tålamod är det svåraste som finns och gäller inte bara löpningen :)

Lennart sa...

RosaMilton - Akapunktur ökar blodflödet i det område där det gör ont, och ett ökat blodflöde påskyndar läkningsprocessen så det är nog väldigt bra.

Jag kan inte akapunktur själv så jag kör mest med vila, kompressionsstrumpor, massage, värme, voltarengel och tåhävningar. Ett gammalt, klassiskt och beprövat recept. Jag hoppas att det fungerar :-).

Ingmarie sa...

Det är inte hur du har det utan hur du tar det Lennart. Du väljer själv om du vill vara stressad. :-)
Gör något aktivt i stället. Alternativträna, sök hjälp, meditera, yoga.
Passa på att testa nya vägar!
Det kommer att bli bra, jag lovar.

Lennart sa...

Ingmarie - Ja, jag har under dagen insett att jag inte kan träna mig igenom det här på samma sätt som jag tränade mig igenom problemen jag hade med ljumskarna i somras. Det gick faktiskt bra, men det här kommer att kräva lite mer vila och försiktighet.

Jag kommer att börja träna alternativt och behålla träningsrutinen. Det lovar jag :-).

Manfred sa...

Hej Lennart!
Så här års tycker jag inte att du ska känna någon stress, passa på att styrketräna och bygg upp kroppen så står du rustad för kommande säsong. Längdskidor är också ett ruskigt bra alternativ.
Har precis varit i fjällen och kört längd i en vecka, när jag kom hem sprang jag min vanliga 16 km runda, det har aldrig kännts lättare!
Tack för en bra blogg!

anneliten sa...

Förstår frustrationen. Själv intalar jag mig att det kommer fler lopp ;-)

Lennart sa...

Manfred - Tack och kul att du hörde av dig!

Du har helt rätt i det du säger gällande styrketräning och skidor. Jag ska ta det med mig :-).

Varför stressa nu? Bra fråga! Jag hoppas att det går över på någon vecka. Nu känns det lika mycket som det gjorde innan intervallpasset i torsdags vilket betyder att det inte känns så mycket. Dock råkade jag köra igång för tidigt och det vill jag inte göra igen.

Jag skulle kunna springa, men det är onödigt, då blir det bara värre igen.

Anneli - Ja, du förstår. Jag vet att du förstår! Att jag ställer in loppet gör inte så mycket. Det är mer träningen som skulle vara rolig att fokusera på igen. Det har varit lite halvdant sen jag var sjuk i början av december.

Jenny B sa...

Frustration var ordet, men håll ut och ha tålamod!
Lyssna på Manfred, verkar vara en klok man

Lennart sa...

Jenny - Ja, jag ska hålla ut. Jag gör som du säger eftersom du också är klok :-).

Andreas sa...

Visst är det frustrerande att inte kunna träna såsom man själv vill. Som redan sagts handlar det ju ofta om vilken inställning man själv väljer att ha till det som framstår som hinder...vilket i sig är frustrerande när man ändå fastnar och stressar upp sig. :-)

Hoppas på en snabb återhämtning och önskar dig ett gott slut på året och ett gott nytt år!

Lennart sa...

Andreas - Tack! Jag önskar dig också ett Gott Slut och ett Gott Nytt År!