torsdag 27 december 2012

Intervaller inför Nyårsloppet

Det börjar närma sig tävling. Det är mindre än en vecka kvar till Nyårsloppet. Nyårsloppet som nästan alltid avgörs på vinterunderlag. Det ser ut att bli vinterunderlag även i år, men man vet aldrig. Det kanske töar, det kanske blir asfalt.

När jag springer tävlingar brukar mitt mål vara att persa. Det bara är så, men på Nyårsloppet kommer jag inte persa. Vinterunderlaget sätter stopp för det. Jag har inte en chans att persa.

Vill jag persa? Vill jag att snön ska töa bort så att jag har en chans att persa? Nej, jag vill inte det. Jag vill att snön ska ligga kvar ett tag till. Det får gärna vara vinterunderlag på Nyårsloppet. Det gör mig ingenting.

Jag får se vilket tidsmål jag sätter på Nyårsloppet, men det vore kul att springa milen under 40-minuter på vinterunderlag. Vi får se hur det blir.

Som förberedelse inför Nyårsloppet sprang jag idag mitt egenkomponerade intervallpass på 5*400+10*200+2000 där jag sprang fyrahundringarna i 3:30-fart, tvåhundringarna i 3:05-fart och tvåtusingen i 3:56-fart.

Det var ett skönt intervallpass där tvåtusingen var riktigt tung. Planen var att springa tvåtusingen i 3:50-fart, men det mäktade jag inte med. Hur som helst är jag grymt nöjd med passet!

Att vintern har tagit sitt grepp om Vallentuna verkar inte ha påverkat antalet anmälningar till Nyårsloppet. Det är tydligen föranmälningsrekord. Aldrig tidigare har så många varit anmälda innan loppet. Det är positivt. Skulle det vara så att någon vill springa, men inte är anmäld, kan man efteranmäla sig på plats på tävlingsdagen.

8 kommentarer:

Håkan sa...

Jag kommer att satsa på pers, men så är det ju den första officiella 5km tävlingen jag springer ;-) Däremot räknar jag inte med något jättebra tempo då jag märkt under träningen nu i ett vintrigt vallentuna att det är svårt att hålla bra fart ute. Men jag kommer att försöka, sedan får man se hur långt det håller...

Håkan sa...

Kul med många anmälda förresten!

Lennart sa...

Håkan*2 - Ja, då kan jag förstå att du satsar på pers :-). Vad betyder det rent tidsmässigt?

Smälter snön undan på asfalten tror jag att det kan gå fort. Förra året sprang jag Nyårsloppet 10 sekunder snabbare än Hässelbyloppet några månader innan :-).

Håkan sa...

Jag kommer att satsa på en tid under 22 men beroende på underlag och temp så får man se vad det blir. Hade lite tidigare förhoppning om en tid under 21 men det tror jag inte riktigt kommer att gå

Anonym sa...

Häftig intervall-serie! Och grymt att avsluta med en 2000-ing! :-D

Lennart sa...

Håkan - Ställ in dig på 21 min och spring för det :-).

Mycket snö har smält undan så underlaget kanske inte är lika tungt som jag trodde att det skulle vara för några dagar sedan :-)....

Hej Malin!
Tvåtusingen var grym! Redan efter 400 meter var jag stum av mjölksyra från tidigare intervaller och jag fick slita de sista 1600 m. Efter intervallen sjönk jag bara ihop på en stol.....

Saras Träningsblogg sa...

Oj! Tuffa intervaller! Du är snabb du ;) Kul med lopp på nyår, har i Göteborg har vi sylvesterloppet! Lycka till och kör hårt :D

Lennart sa...

Sara - Tack! Jag hoppas på att komma till start på Nyårsloppet, men vi får se. Jag har fått lite konstig belastning i foten efter löpning i snömodd så jag kanske vilar.

Lycka till själv :-)!