onsdag 2 februari 2011

Testlöpning

Idag sprang jag en testlöpning på 5 km, tid 29:11, 5:50 min/km. I början av passet kände jag av vaden lite men på ett annat sätt än tidigare och det kändes också på ett annat ställe än vad det gjorde i lördags. Tänkte att det kanske berodde på att jag "kände efter för mycket" så jag fortsatte. Efter ca 500 meter hade det försvunnit och allt kändes helt normalt.

Nu ett par timmar efteråt känns det stelt i nedre delen av vaden och det gjorde det inte tidigare då det mer var en punkt mitt på vaden som gjorde lite ont. Ikväll kommer jag att stretcha en gång och massera ordentligt och jag hoppas på att det bara är musklerna som är lite stela. Det känns i alla fall inte som en bristning längre.

Hmm, dagens pass var ett steg i rätt riktning men det steget räckte inte ända fram. Det ska bli spännande att se hur det går på fredag då jag planerar att genomföra nästa pass.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Hoppas verkligen det håller nu!

Lennart sa...

Hej och tack Ingmarie!

Hoppas också det håller nu!

MVH

Staffan sa...

Håller tummarna! Ta det försiktigt nu!! Kör du med tåhävningar för att stärka vaderna? Jag brukar köra 3x15 per ben i trappa så gott som varje dag.

John sa...

Det är bara att hålla tummarna med andra ord! Skulle det fortsätta strula så skulle åtminstone jag satsa på massage. Lycka till!

Lennart sa...

Tack Staffan!
Jag gör tåhävningar ibland men jag borde göra det oftare. Det brukar bli så många jag orkar och de brukar vara ganska långsamma tåhävningar.

MVH

Tack John!
Ja, en massage är nog helt rätt. Ett besök hos en naprapat är nog inte fel det heller.

MVH