tisdag 1 februari 2011

Äntligen någon form av träning

Idag blev det simning nere på Gym&Sim i Vallentuna. Simmade 3*500 m crawl med 5 min vila mellan varje femhundring. Det här passet har jag gjort förut och som vanligt simmar jag inte fort men det känns som att jag behärskar det.

När jag simmade i basängen fram och tillbaka, längd efter längd, så kom som vanligt tankarna om att det skulle vara roligt att genomföra ett Triathlon. Simning och löpning tycker jag att jag behärskar någorlunda men problemet är bara att jag inte har någon vettig cykel, men det kan inte vara så svårt att ordna....

Hoppas ingen blir orolig. Det här med Triathlon är bara något jag tycker skulle vara roligt att prova på och dessa tankar kommer mest när jag är skadad och tränar alternativ träning (och då oftast simning och cykel). När jag väl kommer igång med löpningen igen brukar tankarna kring Triathlon försvinna..... men just nu finns dessa tankar.....

5 kommentarer:

Olov sa...

Hej.
Triathlon kan ju vara lite skoj. Jag har provat en gång. Glömmer aldrig hur det kändes att springa efter cykelpasset. Det kändes som att man stapplade fram och inte alls behärskade löpningen, men det släppte som tur var efter ett hundratal meter.
Olov

Staffan sa...

Kul med variation ändå, jag fixar inte att crawla mer än kanske 15-20meter p g a att jag inte får till andningen och inte får till benpendlingen med tillräcklig frekvens.

Bara tanken på att hinna med att träna också cykel och simning utöver löpningen gör mig alldeles stressad, fattar inte hur triatleter med familj fixar det.

Unknown sa...

Härligt att du är igång. Variation är när riktigt bra har jag läst men är själv lite dålig på det. Det är då vattenlöpning som är min grej. Crawl är för komplicerat får inte till alla delarna samtidigt, tränar inte till dunka dunka heller med 48 andra i lokalen, visst samband =)

Ska försöka ta upp min MTB-cykel igen till våren så kanske det blir ett komplement till min löpning för det behövs.

Peace Love och Löparskor!

Lennart sa...

Hej Olov!
Jag har faktiskt också gjort triathlon tidigare. Det var sprintdistans och jag var riktigt trött efter det men det skulle vara kul att prova igen.

MVH

Hej Staffan!
Visst är det kul med variation även fast det är den "alternativa lösningen".

Jag känner några triathleter och de tränar varje dag. Några klarar av cykelträningen när de cyklar fram och tillbaka till jobbet från Vallentuna till Stockholm (ca 2.5 mil enkel väg).

Skulle ocså få problem men en satsning på triathlon men jag skulle vilja prova på igen utan att satsa för mycket.

MVH

Lennart sa...

Hej Jesper!
Vet inte om jag är helt igång ännu men vi får se på fredag.

Angående vattenlöpning borde jag lära mig det och köpa såna där "flytgrejer" :-). Det är nog en av de bättre alternativa träningsformerna för löpning.

MTB:n är ett bra komplement men nu hoppas jag på att jag kommer igång.

MVH