tisdag 8 februari 2011

Överraskande bra!!

Idag har det varit lika stramt i vaden som tidigare. Bestämde mig vid 14.00-tiden att ringa en massör som ligger i närheten av mitt arbete. De hade tid samma dag och klockan 16.00 låg jag på massagebänken och fick vaderna masserade.

Efteråt stramade det fortfarande i vaden men jag hade bestämt mig. Idag ska jag ut och springa. När jag kom hem bytte jag snabbt om och jag började min träning med lite tåhävningar och stretching (vaden var fortfarande stram). När det var klart sprang jag sakta iväg för att känna mig för lite. Kände inte någonting i vaden de första 500 metrarna så jag ökade lite.

Efter 3 km tittade jag på klockan och den visade 14:20 vilket innebär att jag hade sprungit de första 3 km strax under 4:50 min/km. Hmmm, det här går bra tänkte jag och fortsatte.

När jag kom hem och summerade passet hade jag sprungit 8.41 km på tiden 40:31 vilket är 4:49 min/km. Det kanske inte låter så mycket men jag tycker faktiskt att siffrorna ljuger lite. Jag anser att dagens pass gick riktigt bra!!

Anledningen till det är att:
  • Första km gick medvetet långsamt.
  • Efter 4 km var jag tvungen att jogga sakta en stund eftersom bommarna hade gått ner när jag skulle passera en järnvägsövergång. Fick helt enkelt vänta tills tåget hade kört förbi. Här tappade jag säkert 30 sekunder.....
  • Dagens runda går för tillfället genom en byggarbetsplats som jag tidigare har sprungit över, men idag gick inte det. De hade satt upp ett staket och då var jag tvungen att springa tillbaka och springa runt byggarbetsplatsen. Här tappade jag säkert ytterligare 45-60 sekunder......
  • Idag var det glashalt på sina ställen.
Ovanstående innebär att själva löpningen säkert gick i 4:40-fart. De kilometrarna jag inte blev störd och där det inte var glashalt gick säkert i 4:30-fart! Det kan jag inte bevisa utan är mer av en uppskattning men det gick riktigt fort på sina ställen och det trodde inte jag var möjligt tidigare idag :-). Det blev helt enkelt en snabbdistans och det ligger också helt i linje med min upplevda ansträngning.

Vaden känns kanon och nu har jag börjat fundera på intervaller igen.......

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att det kändes bra!!

Jaså, intervaller säger du :-) Kanske ska låta vaden bli helt bra först?

Daniel sa...

Härligt att det gick så fint! Träna "intelligent" nu första tiden så kommer det gå bra! :)

Lennart sa...

Hej Hempa!
Ja, någon vecka till väntar jag nog innan det blir intervaller :-).

Såg att du också hade "mungiporna upp" idag :-). Kan bli ett roligt löparår :-).

MVH

Hej Daniel!
Jag har sent om sides lärt mig läxan... :-)

Inom löpning är det lätt att "säga att man ska vara intelligent" med det är svårt "att verkligen vara det".

Jag menar att ofta gör man dumma saker som man vet är fel. Tex fortsätter med ett pass fast det gör ont eller tränar en dag för tidigt när man är sjuk, osv :-)

Nu ska jag i alla fall ta det lite varsamt :-)

MVH

Unknown sa...

Härlig läsning, tummen upp!

Peace Love och Löparskor!

John sa...

Underbart när man hittar tillbaka! Om det inte vore för luftmotståndet så hade du nog sprungit i 2:30-fart ;)

Lennart sa...

Hej Jesper!
Tack för dom orden.

MVH

Hej John!
Ha, ha, precis... du har förstått hur man tänker :-).

MVH