måndag 7 oktober 2013

Du är modig

Du är modig. I en av kommentarerna till det förra inlägget skrev Staffan att "du är modig". Jag blev glad när jag läste att Staffan hade skrivit så, fast jag vet inte om jag håller med.

Bakgrunden är att inlägget Staffan kommenterade kan uppfattas som kontroversiellt och provocerande, men jag tycker inte att jag var modig som skrev de inlägget.

Jag tycker jag gjorde vad alla bloggare borde göra. Vi bloggare ska ta upp ämnen som ligger utanför det normala, och ifrågasätta aspekter som de stora medierna inte tar upp.

Under dagens terränglöpning över 12 kilometer i 5:04-fart reflekterade jag över att riksmedia inte alltid vågar ifrågasätta saker, men det gjorde jag.

Det kanske är som Staffan säger. Staffan kanske har rätt. Jag är modig.

10 kommentarer:

anneliten sa...

Modigt och modigt... Vad är det värsta som kan hända - att du skapar en "kommentarstorm" som du ju faktiskt bara kan ignorera :-) Men jag tycker det var ett bra inlägg (och lite modigt var det nog i alla fall eftersom du är kille som skrev om tjejers eventuellt lättare resa mot silvret). Jag tycker att man visst kan ta upp kontroversiella ämnen om man har lust. Det blir mycket mer spännande att läsa bloggen så.

Lennart sa...

Anneli - Ja, vad är det värsta som kan hända? Kommentarsstorm eller att jag tappar ansiktet :-).

Det är viktigt att gå in på områden där andra inte går. Det kan kosta lite, men samtidigt kan det komma fram intressanta saker. Se till exempel den sista kommentaren i inlägget angående prispengarna och skillnaden mellan K30 och M30. Det är ju en skandal!

anneliten sa...

Oj, nu ser jag att du faktiskt skapade en kommentarstorm :-) Kul! jag ser också att någon tycker att 15% är en rimlig skillnad och då kanske jag kan behålla mitt silver utan att skämmas :-)

anneliten sa...

Inser också att jag är så van vid "löneskillnader" att jag inte reagerar särskilt starkt på skillnaden i prispengar (fast jag borde) - läskigt vad indoktrinerade vi blir i att tjejer ska ha mindre.

Staffan sa...

:-) Ja, det var faktiskt en modig rubrik. Jag skrev ett inlägg om varför många, framförallt tjejer springer i långa tights, i värmen under sommaren och det blev också debatt minst sagt...samtidigt är det lite roligt med ett inlägg som faktiskt rör om lite i grytan också! Hoppas att känslan inför Hässelby är bra nu!

Lennart sa...

Anneli - Jag tycker att den där skillanden i prispengar var katastrofal. Det tycker jag inte ska accepteras. Hoppas det blir ändring på det.

I Wimbledon (tennis) är det faktiskt så att damerna har högre prissummor än männen (tror jag). Det ändrades för några år sedan när damtennisen med Sarina Williams i spetsen blev populärt :-).

Staffan - Jag kommer ihåg det där inlägget. Själv tycker jag det är lite löjligt med alla som har kompressionstights (2XU). Min granne till exempel.

Min granne tränar max en gång i veckan och han tycker det är bra med 2XU kompressionstights för återhämtningens skull. Det har han påtalat för mig med självsäker röst.....(obs: min granne tränar max en gång per vecka!!).

Jag tror mer att han har det för att det signalerar grupptillhörighet och för att det ser lite proffsigt ut....

Staffan sa...

Ja 2XU är verkligen "inne", jag provade dem en gång och var besviken på hur tunna och plastiga de kändes, inte som en produkt för löpning utan för en produkt för gymmet mera, dessutom dyra och utan ficka, så nej, det blev inte något köp! Jag tror som du, man vill ha det andra har, det är snyggt och signalerar tillhörighet.

Elin sa...

Jag har 2XU-tights. De var svindyra och jag köpte dem enbart för att jag tyckte de var snygga (nu tycker jag de är sköna också i och för sig. Plus att det även har visat sig att mina Gluteus Maximus ser lite bättre ut i just dem). Jag har ganska mycket andra kläder också som jag köpt för att de är snygga. Känns inte som särskilt kontroversiellt att det funkar så.

Elin sa...

Jo, du var modig med ditt inlägg. Det är ganska ovanligt med folk som sticker ut hakan i bloggvärlden. Eller i kommentarsfält, för den delen. Jag är själv rätt mesig. Konflikträdd, troligtvis.

Lennart sa...

Staffan och Elin - Jag tror på idéen med kompression och att det fungerar. Jag kör själv med 2XU calfcompressions och det fungerar bra.

Dock tycker jag själv att tightsen klämmer åt för hårt och att de är obekväma.

Jag tycker inte heller det är kontroversiellt att köpa snygga kläder, men då kan man väl vara öppen med det.

Jag är tämligen säker på att min granne hade klarat sig bra utan sina 2XU komprssionstights och som i hans fall hänvisa till återhämtning kändes faktiskt lite löjligt. Lite som en "wannabe" :-)

Min granne pratar också om att han är skidalpinist, trots att han inte har varit på ett berg på över 10 år. Han bara pratar på, och försöker tillhöra gruppen han vill tillhöra (eller uppfattas som att tillhöra). Hans egna självbild verka rimma lite illa med hur jag uppfattar honom.

Jag tycker också att du var modig som skrev som du gjorde i din kommentar :-). Fortsätt så. Det uppskattas :-). Jag hoppas att du kommer igång med löpningen ordentligt snart så kan vi köra ett pass på IP tillsammans med några andra :-).