söndag 20 oktober 2013

Det var för bra för att vara sant

Runby motionsspår ligger i Upplands Väsby, och det var där vi sprang Terräng-DM igår. Strax innan jag åkte hem kastade jag en snabb blick på spårinformationen som fanns på startskylten. Jag häpnade.

Tänkte att det kanske var en gammal och felaktig spårinformation, en spårinformation som inte stämde. Den borde inte stämma, för det jag såg var för bra för att vara sant.

Under dagen har jag inte lyckats släppa tankarna på den där spårinformationen. Tankarna har gått runt, lite som en tvångstanke, och nu på kvällen åkte jag tillbaka till Runby motionsspår för att kontrollera om spårinformationen verkligen stämde.

Var spårinformationen sann, eller var det bara en gammal och felaktig spårinformation?

Det var för bra för att vara sant. Efter att ha sprungit 12 kilometer terränglöpning i Runby motionsspår kan jag bara konstatera att spårinformationen stämde, men det var ändå inte som jag trodde.

Runby motionsspår har ett 9 km långt eljusspår, men det är inte ett rundspår. Det är ett "vändspår", alltså 4.5 km åt ett håll, och sen 4.5 km tillbaka. Jag hade förväntat mig ett rundspår, men det var det alltså inte.

Det 9 km långa eljusspåret är också ett väldigt lätt terrängspår. Det absolut lättaste terrängspåret jag har sprungit. Det kändes som att det var nedförsbacke hela tiden, både fram och tillbaka, och det är som bekant en fysiskt omöjlighet, men det är nog ett väldigt bra "snabbdistansspår".

Ett spår för att springa snabbdistanser. Det är vad jag tar med mig från dagens pass som blev 3 km eljusspår direkt följt av 9 km eljusspår i 5:10-fart.

5 kommentarer:

Jenny B sa...

Det låter som en trevlig omväxling till de flesta andra terrängspår vilka oftast verkar vara utstakade enbart för att hitta så många och så branta backar som möjligt. :)

PS. Var ditt senaste blogginlägg också för bra för att vara sant? Åtminstone verkar det ha försvunnit...

Lennart sa...

Jenny - Ja, så ska man så klart se det :-).

Utöver att det är ett eljusspår som är 9 km långt så är det också ett spår som skiljer sig från de flesta andra spåren i det avseendet att det är väldigt flackt.

Vill man springa kuperad terränglöpning så får man springa någon annan stans, men terränglöpning i ett flackt terrängspår så är Runby 9 km eljusspår perfekt :-)!

Ang blogginlägget så tog jag bort det. Det fanns en formulering i det som inte var bra och kunde göra personer ledsna som jag inte ville göra ledsna. Det var absolut inte meningen, och istället för att skriva om och ändra så valde jag att ta bort det. Trist, men det kändes bäst så.

Jenny B sa...

Aha, jag förstår!
Ibland blir det fel :(

Anonym sa...

Synd på ett annars kul inlägg (jag var ju omnämnd :)

Du kanske såg att du har en medalj att vänta, vi knep bronsplatsen i lagtävlingen, i och för sig bara tre lag med, men i alla fall! //Mattias

Lennart sa...

Jenny - Ja, det blir det :-(, och jag förstår också.

Mattias - Ja, och du var på bild :-).

Hade ingen aning om vår bronsplats. Helkul :-)! Kul för dig också som nu får både ett silver och ett brons. Jag får passa på att säga grattis!

Jag tycker vi ska vara stolta över medaljen. Det var bra lag med (Hässelby, HAIS och VFK) och vi var faktiskt bara 1:06 efter Huddinge AIS.

Min medalj ska hamna på ett fint ställe i bokhyllan :-).