tisdag 26 juli 2011

Klassiska tusingar

Idag tog jag mig ner till Vallentuna IP för ett pass 1000 m intervaller. När jag som bäst höll på att värma upp strömmade det ut fotbollsspelare från omklädningsrummen, och dom skulle tydligen spela fotboll på innerplan. När jag frågade om det var "träning eller match på gång" så blev svaret att "vi ska spela en träningsmatch klockan 19.00". Hmm, tänkte jag. Där formulerade jag frågan lite fel. Jag frågade om det var "träning eller match på gång", men svaret var tydligen "träningsmatch", dvs både "träning" och "match". Tur att killen jag frågade ändå förstod och att inte alla tänker på sådana petitesser, för då hade det blivit svårt att kommunicera.

Jag ville inte springa intervaller samtidigt som det pågick en fotbollsmatch. Dock bara en träningsmatch, men det kändes ändå inte riktigt rätt. Tittade på klockan och den var "bara" 18:20, vilket betydde att jag hade 40 minuter på mig att springa 6 st tusingar med 200 meter joggvila, innan träningsmatchen började. Bestämde mig för att avbryta uppvärmningen och starta intervallpasset direkt.

Till en början kändes allt väldigt bra, men den fjärde och femte intervallen blev tyngre än förväntat. Tiderna på tusingarna blev 4:03, 3:59, 3:58, 3:58, 3:57 och 3:54. OK, jag får vara nöjd med det eftersom jag har lite träningsvärk i benen. Ja, söndagens snabbdistans på 12 kilometer i 4:20-fart tog bra.

Nu ser jag fram mot torsdagen, då jag hoppas på att kunna springa ett intervallpass med Ingmarie och hennes löparkompisar.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Såg först nu att du skrivit om torsdagen. :-) Ser som sagt var mörkt ut för mig...:-(

Anonym sa...

Om du jämför dina tusingar med ett liknande pass för några månader sedan, ser du framsteg då?

Du formulerade frågan helt rätt, träningsmatch i fotbollsvärlden är lika med träna på att tävla snarare än snabbdistans på träning i hög fart. :-)

Nästa vecka är jag hemma, kör gärna ett gemensamt intervallpass någon dag då.

Lennart sa...

Hej Ingmarie!
Hoppas att du blir bättre snart.

MVH

Hej Hempa!
För några månader sen Ja men om jag jämför med förra våren innan jag råkade ut för problemen med vaderna är det likvärdigt.

Nästa vecka kanske fungerar. Jag vet inte riktigt hur vecka ser ut ännu. Vi får återkomma med det.

MVH