söndag 9 maj 2010

Vad är meningen med det hela?

Vad vinner jag på att göra milen sub 40 eller maran sub 3:30? Det är faktiskt ganska mediokra tider som kommer att glömmas bort ganska snabbt. Ingen bryr sig nog så mycket om det utom jag själv som har nått mina mål (självförverkligande mål). Har funderat lite på vad syftet med det hela är.

Ett syfte kan vara att barnen någon gång i framtiden skall tänka eller säga att "pappa gjorde milen sub 40, eller maran sub 3:30, och då kan jag också göra det, kan han så kan jag, pappa ska inte tro att han är något". Det vore kul om barnen tänkte så men det är inte därför jag springer marathon eller har dessa målsättningar.

Ett annat syfte kan vara att hålla en god hälsa när jag blir äldre. När jag är 60 år vill jag vara i en sådan hälsa att jag kan genomföra ett marathon (som en kollega till mig gjorde. Han är 58 år och gjorde Berlin marathon på ca 4:30 relativt otränad). Man behöver dock inte springa marathon för att vara i en god hälsa. Marathon är kanske "att ta i lite för mycket".

En god hälsa vill jag i alla fall ha. Därför springer jag men varför milen sub 40 eller maran 3:30? Vet faktiskt inte. Jag är helt enkelt en person som gillar att springa och utmaningarna därtill. Jag gillar helt enkelt att pressa mig lite utöver det vanliga.

Jag är helt enkelt en person som gillar att springa, pressa mig och anta utmaningar. Det bara är så, jag förstår inte andra som nöjer sig med att "titta på TV" för det tycker jag är tråkigt.

Fast det är ju klart. Det skulle vara kul om barnen någon gång genomförde en mara sub 3:30 bara för att jag hade inspirerat dom...........

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena! Läste på Ellinors blogg att du också har sub40 som mål. Var tvungen att titta in o läsa din blogg. Att döma av din tid på Premiärmilen är du minuten snabbare än mig.

Ska bli intressant att följa din väg mot målet sub40!

På frågan om varför sub40 är svaren fler i mitt fall. Jag behöver en utmaning för att träna, jag behöver träna för att må bra och jag mår bra av att utmanas. Varför valet för träning föll på löpning beror på enkelheten, både att kunna mäta framsteg men främst flexibiliteten med familj och jobb.

Lycka till!

Lennart sa...

Hej
Tycker din kommentar var väldigt bra!

Låter som att vi är rätt lika. Utmaningar lockar oss, vi vill må bra och har familj båda två.

Precis som dig tycker jag att löpningen är enkel, flexibel att hantera med jobb och familj (oftast) och är enkel att mäta resultat (det är så konkret).

Skall följa dig också så jag lägger upp dig i min "Blogglista".

MVH