fredag 28 maj 2010

Alternativ träning, cykling

Alternativ träning idag. Det blev cykling i ca 50 min i ganska bra tempo. Mina cykelturer brukar gå till så att jag cyklar bort i ca 25 minuter och sen vänder jag för att cykla hem. Varje gång jag cyklar kommer vändpunkten längre och längre bort. Tror att jag cyklar ca 1-1.5 km längre varje gång jag cyklar.

Vaden känns som igår och nu har jag bokat en tid hos en naprapat på måndag morgon (tack för tipset!!). Det är lika bra att någon undersöker vaden lite mer grundligt. Tänkte inte träna löpning innan naprapten har undersökt vaden och lyssnat på vad han har att säga. Nästa träning (löpning) blir på måndag efter besöket hos naprapaten.

Ganska nöjd med att jag under perioden med vaden håller min träningsrutin med 4 träningar per vecka.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Roar mig med att planera träningen framöver. Vad tror du är bäst: tre eller fyraveckorscykel? Dvs 2+1 eller 3+1 (1 lätt i slutet). Utmaningen är att klämma in alla kvalitetspass, långpass etc men samtidigt ges tid att återhämta. Och samtidigt hinna med jobb, hus och familj :-)

Lennart sa...

Ja, jag känner igen det där med att hinna återhämta sig emellan alla kvalitets pass man vill göra och långpassen. Ett kvalitetspass och ett långpass är inte så svårt men 3 tuffa pass plus vanlig distanslöpning för lite mängd blir svårt på 4 träningar/vecka och 5 pass i veckan är svårt för mig att få ihop tidsmässigt.

Om du kör 2+1 kanske en av de 2 tuffa veckorna fokusera på kort intervall (400 eller backe) och 1 av de tuffa veckorna fokusera på lång intervall (tusingar). Då kanske man också kan öka farten lite i distanspassen och göra de till snabbdistanspass.

Det här är lite problematiskt. En annan tanke är att köra ungefär som jag gör nu (se nedan till höger "normal veckoträning") men byta ut tisdagens distanslöpning mot korta intervaller de tuffa veckorna. Ett annat alternativ är kanske att "ibland" byta ut långpasset på söndagar mot korta intervaller. Känslan och dagsformen får avgöra lite.

Jag körde 2+1 i våras under marathonträningen. Orkade inte 3+1.

Jag hade börjat med 2+1 för att sedan öka till 3+1 om kroppen känns OK.

Skall också titta lite på programmet i senaste numret av Runners world och se om det kan ge lite ideer.

Innan jag drar igång måste vaden bli helt 100%ig.

MVH

Roadrunner sa...

Aha... Har nyligen upptäckt ännu en bloggare med målet sub 40 på milen.

Första gången jag är här, men nu lär det bli flera besök.

/Roadrunner

Lennart sa...

Hej,
Kul att du hittade hit!

Var inne och besökte din blogg. Vi verkar ha råkat ut för samma sak (skit).

Var hos naprapaten idag. Inlägg kommer.

Skall följa din blogg.

MVH