lördag 9 februari 2013

Trenden Icebug

För ett år sedan publicerade jag, här på bloggen, ett kritiskt inlägg om Icebug Anima BUGrip. Inlägget handlade om att skorna kändes väldigt stumma, och att jag upplevde att skorna inte böjde sig på rätt sätt. Någon på Icebug läste inlägget och hörde av sig via mail där Icebug gav sin syn på saken.

Vid den tiden ville jag inte ha något otalt med Icebug (det vill jag inte nu heller.....) så jag valde att ta bort inlägget. Jag vågade inte ha inlägget kvar eftersom jag inte visste vilka konsekvenser inlägget kunde få. Jag var feg. Idag ångrar jag att jag tog bort inlägget.

Jag valde också att ta bort inlägget på grund av att Icebug är en sko som jag upplever "trendig". Skorna symboliserar och utstrålar grupptillhörighet, livsstil och värderingar. Icebug får också högsta betyg och köprekommendationer i Runner´s World. Många köper Icebug, ingen är kritiskt.

Om jag hade valt att behålla inlägget hade jag gått mot strömmen, och jag visste inte riktigt vad det skulle innebära. Jag föll för "grupptrycket". Jag tog bort inlägget. Jag var feg.

Jag ångrar att jag tog bort inlägget eftersom det finns många som springer med Icebug, och som får ont under foten. Jag tror att det hänger ihop med vad jag skrev för ett år sedan, dvs att skorna är väldigt stumma, och att skorna inte böjer sig på rätt sätt.

Jag vill vara tydlig med att jag faktiskt inte vet om det verkligen är skornas fel att vissa får ont under foten, men jag tycker mig se ett samband. Det är till och med så att jag tycker att sambandet är tydlig.

Jag tycker man ska vara lite försiktig med Icebug. Om alla är positiva, och ingen är kritisk. Då är det något fel.

11 kommentarer:

RosaMilton sa...

Jag har köpt Icebugs och är egentligen bara nöjd med fästet än så länge. Det är visserligen viktigt men jag fick grymt ont i foten efter några gånger (visserligen på ovansidan) efter snörningen som måste ha tryckt på någon sena eller en nerv. Jag ångrar lite att jag inte tog mig tid att åka in till stan och prova olika alternativ... Men när jag snört mycket lösare funkar de att springa i så nu kan jag åtminstone använda dem. Men det tog tre veckor för foten att bli helt bra. Jag kan skriva under på ditt inlägg

anneliten sa...

Oj. Jag minns inlägget och hur jag genast gick och testade hur mina icebugs böjer sig. En av anledningarna att läsa bloggar är att man kan hitta avvikande åsikter om prylar och det tycker jag är bra. Var och en måste ju ändå bilda sig en egen uppfattning. Sluta alltså genast med de där feg-takterna ;-)

Jag fick visserligen förra årets plantar-problem i icebugs, men tror inte att det har med skons böjning at göra utan mer med det faktum att man på ett visst underlag får ett "spikskofäste" som åtminstone min kropp inte kunde hantera.

Lennart sa...

RosaMilton - Vad bra att det har gått över och jag hoppas att du förblir hel :-).

Jag vill också säga att Icebug inte på något vis var "otrevliga" eller på annat sätt "respektlösa" i sitt svar till mig utan tvärt om så var Icebug väldigt trevliga och vänliga. Icebug förklarade på ett väldigt trevligt och vänligt sätt hur de såg på saken när det gäller hur "skor böjer sig", så inget ont om Icebugs bemötande. Det var ett väldigt värdigt och vänligt bemötande :-).

Anneli - Jag ska sluta med fegisfasonerna :-). Är det där med "spikskofästet" din egen teori? Får du bättre fäste med dubbade skor på is (i ditt fall Icebug) än vad du får med vanliga skor på asfalt?

Håkan sa...

Jag har fått problem med ena foten i mina Icebugs. Får ont i foten eftersom fotknölarna slår i skon, de är lite högre kanter eller om de är hårdare än andra skor. Vänster fot både den inre och yttre fotknölen blir alldeles ömma efter ett pass i skorna. Har t.o.m. lagt i extra sula för att försöka få upp foten men utan framgång.
Idag plockade jag fram mina vanliga skor och sprang med broddar istället, men greppet är bra mycket sämre än med Icebugsen.

Lennart sa...

Håkan - Jag kommer troligtvis att dubba ett par gamal skor själv. Då vet jag att jag får ett par skor som fungerar för mig. Om jag sedan får ont någonstans så är det ialla fall inte skornas fel, då är det mer troligt att det onda beror på att jag springer med dubbar, eller att jag springer på ett annat underlag (snömodd/is/etc/etc) än vad jag är van vid.

Håkan sa...

Det lutar åt att jag också kommer att dubba ett par sköna skor. Vill inte få ont i foten bara för att ha ett bra fäste.

Lennart sa...

Håkan - Vi får se om jag hinner det i år eller om det blir nästa år. just nu blir det inte så mycket löpning här :-(.

Lycka till!!

Ingmarie sa...

Jag har då inte skrivit något positivt om dem. Mina fötter passar de inte. Åtminstone inte de modeller som finns just nu.
Säger som A. Sluta fega. :-)

Lennart sa...

Ingmarie - Nä, Icebug skiljer sig ganska mycket från Newton :-) och jag ska sluta fega :-). Jag har redan börjat med det....

Andreas Åkesson sa...

Stå på dig, Lennart! (:

Lennart sa...

Andreas - Japp, nu är det slutmesat :-)!